hero image
dppi

Verstappen arra készül, amire évekkel korábban Vettel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2023/09/04 11:18
Verstappen arra készül, amire évekkel korábban Vettel, aki négy egymást követő alkalommal volt világbajnok a Red Bullal. Akkor sokan azt gondolták, meg sem áll Michael Schumacher megdönthetetlennek hitt rekordjáig.

Márpedig megállt, és Hamilton került nagyon-nagyon közel ehhez az eredményhez. Tekintve a Red Bull és Verstappen sebességét, hiába van jelenleg 7 címe Hamiltonnak, erős túlzással sokan hamarabb fogadnának arra, hogy a holland előbb dönti meg Michael rekordját, mint a brit.

Semmi jel nem mutat arra, hogy a Red Bull teljesítménye visszaeshet jövőre, de egy sokkal szorosabb bajnokságnak örülnénk. Verstappen már 10 egymást követő győzelemnél jár, ami megint új rekord.

Az Olasz Nagydíjon aratott győzelmével 364 pontos lett, addig Pérez mögötte 219 pontot számol. Ez már önmagában beszédes, akárcsak az, hogy Alonso 170 pontos, aki egyedül viszi a hátán az Aston Martint.

A legjobb ötben még Hamilton és Sainz vannak ott 164 és 117 ponttal. Leclerc pedig 111 egységgel követi őket Russell, Norris és Stroll előtt. Beszédes a TOP-10, és a csapattársak közötti különbségek.