hero image
dppi

Verstappen arra készül, amire évekkel korábban Vettel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2023/09/04 11:18
Verstappen arra készül, amire évekkel korábban Vettel, aki négy egymást követő alkalommal volt világbajnok a Red Bullal. Akkor sokan azt gondolták, meg sem áll Michael Schumacher megdönthetetlennek hitt rekordjáig.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Márpedig megállt, és Hamilton került nagyon-nagyon közel ehhez az eredményhez. Tekintve a Red Bull és Verstappen sebességét, hiába van jelenleg 7 címe Hamiltonnak, erős túlzással sokan hamarabb fogadnának arra, hogy a holland előbb dönti meg Michael rekordját, mint a brit.

Semmi jel nem mutat arra, hogy a Red Bull teljesítménye visszaeshet jövőre, de egy sokkal szorosabb bajnokságnak örülnénk. Verstappen már 10 egymást követő győzelemnél jár, ami megint új rekord.

Az Olasz Nagydíjon aratott győzelmével 364 pontos lett, addig Pérez mögötte 219 pontot számol. Ez már önmagában beszédes, akárcsak az, hogy Alonso 170 pontos, aki egyedül viszi a hátán az Aston Martint.

A legjobb ötben még Hamilton és Sainz vannak ott 164 és 117 ponttal. Leclerc pedig 111 egységgel követi őket Russell, Norris és Stroll előtt. Beszédes a TOP-10, és a csapattársak közötti különbségek.