hero image
dppi

Verstappen az élen, három piros zászló a Holland Nagydíj harmadik szabadedzésén!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/08/26 11:21
Max Verstappen nyerte a Forma-1 2023-as Holland Nagydíjának harmadik szabadedzését, melyet az esős körülmények között háromszor kellett piros zászlóval megszakítani kisebb-nagyobb balesetek miatt.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Szombatra megérkezett az ígért eső Zandvoortba, így vizes pályán kezdődött meg a Holland Nagydíj harmadik szabadedzése, ahol az AlphaTauriban a kéztörést szenvedett Daniel Ricciardo helyett már Liam Lawson, a Red Bull tartalékja ült.

A körülményeknek megfelelően főleg az extrém esőgumikkal próbálkoztak a csapatok, többek csúszkáltak, többek között Max Verstappen dobta el az autót majdnem a hármas kanyar kijáratánál, végül tíz perc után jött is az első baleset, Kevin Magnussen Haasa ugyanitt fordult meg és csúszott a falba, ezért piros zászlóval meg kellett szakítani az edzést.

Az újraindítás után egy rövidebb eső nélküli szakasz következett, ekkor tudott több értékelhető gyorskört futni a mezőny, Verstappen volt ekkor az élen, több mint másfél másodpercet verve az intereken a második Norrisra. Nem sokáig maradt azonban zökkenőmentes a gyakorlás, 27 perc után Csou Kuan-jü ásta a kavicságyba az Alfa Romeót.

Az újabb újraindítás után ismét szárítani kellett a versenyzőknek kicsit a pályát, szóval egy jó ideig nem javultak az idők, azonban nagyjából húsz perccel az edzés vége előtt a McLarenek átvették az edzés irányítását, Norris közel másfél másodpercet vert ekkor mind Piastrira, mind a mezőny többi részére.

Nem volt azonban itt vége, ugyanis miután Piastri és Perez is feljött Norrisra, újabb, ezúttal rövidebb piros zászlós szakasz következett, az utolsó kanyar felé tartva pördült meg az újonc Lawson, de végül önerőből visszatért a garázsba.

Az újraindítás után aztán Verstappen megmutatta, mit tud, folyamatosan javította a leggyorsabb köröket, végül 1:21.631-gyel nyerte az edzést (az utolsó körében majdnem eldobta az autót) George Russell és Sergio Perez előtt.