hero image
Max Verstappen / Twitter

Verstappen Belgiumról: Az utolsó helyről is megnyertem volna azt a versenyt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2022/12/30 11:29
Jos Verstappen elárulta, hogy a Helmut Markóval folytatott beszélgetése során kijelentette, a fia meg fogja nyerni a futamot a 14. helyről. Maga Max Verstappen pedig egyenesen odáig ment, hogy az utolsó helyről is behúzta volna a futamot.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Nem sokan gondolták volna, hogy a motorbüntetése miatt a mezőny 14. helyéről rajtoló Verstappen már kicsit több mint tizenkét körrel a verseny megkezdése után az élre fog állni, pedig mindez megtörtént.

Jos Verstappen az eset kapcsán elárulta, hogy neki volt egy megérzése a futam előtt, hogy a fia megnyeri a versenyt, és ezt a benyomását megosztotta a Red Bull főtanácsadójával is, aki nem igazán hitt neki.

„A verseny előtt ezvolt az érzésem... Emlékszem, hogy Helmut [Marko] megkérdezte: 'Mit gondolsz? Azt mondtam: 'Győzni fogunk'. Ő pedig hitetlenkedve nézett rám. Tizenkét körrel később már az élen állt. Szóval jó volt a megérzésem.”

Max Verstappen szerint ilyen különleges hétvége nem sok akad egy pilóta pályafutásában. A holland úgy véli, ezen a hétvégén meg volt írva, hogy nyerniük kell, ezért az sem számított volna, ha az utolsó helyről kell rajtolnia.

„Ilyen volt az egész hétvége, rendkívül dominánsak voltunk. Az egész csapat mindent megtett. Ilyen hétvége nagyon ritkán fordul elő, hogy ennyire a többiek előtt vagy.”

„Nem könnyítették meg a dolgomat a motorbüntetéssel, hogy a 14. helyről induljak, de nem hiszem, hogy számított volna, melyik pozícióból rajtolok. Még ha az utolsó helyről indultam volna, akkor is megnyertem volna azt a versenyt.”