hero image

Verstappen célba veheti Hamilton egyik legkomolyabb rekordját

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/12 11:29
Max Verstappen F1-es pályafutása teljesen más fokozatba kapcsolt az utóbbi két szezonban. Köszönhetően a Red Bull feljavulásának és a holland kiváló teljesítményének, Verstappen sorra kezdte nyerni a futamokat, és már kétszeres bajnoknak is mondhatja magát.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Ezzel pedig általában együtt jár az is, hogy az ember megdönt néhány rekordot, még ha ez nem is magától értetődő. A Red Bull versenyzőjének tavaly azonban ebből is kijutott, hiszen 15 futamgyőzelmet szerzett egy szezonban, illetve 454 pontot. Mindkét szám új F1-es csúcs.

Most pedig célba vehet egy újabbat, melyet jelenleg Lewis Hamilton tart. Ez nem más, mint a legtöbb zsinórban elért pontszerző helyezés. A hétszeres bajnok a 2018-as Brit Nagydíj, illetve a 2020-as Bahreini Nagydíj között folyamatosan a legjobb tízben végzett, ami 48 futamot jelent.

Érdekes módon a vonatkozó ranglista második helye is Hamiltoné, hiszen a britnek van egy 33 futamos sorozata is. Verstappen pedig jelenleg 19 versenynél jár, ami persze még igen messze van a 48-tól, de figyelembe véve, milyen teljesítményt nyújtott az utóbbi években, elég nehéz lenne elképzelni, hogy ne tudjon pontot szerezni bármely viadalon.

Ehhez persze az is kell, hogy a Red Bull megbízható legyen, illetve hogy ne keveredjen bele semmilyen ütközésbe vagy balesetbe, mert akkor megszakad a sorozata. Ha idénre 24 futammal számolunk, és Verstappen mindegyiken pontot szerezne, akkor év végére eljutna zsinórban 43 versenyig.

Ebből következik, hogy magát a rekordot csak 2024-ben tudná megdönteni, de a Forma–1-ben bármi lehetséges, és éppen Hamilton mutatta meg, hogy ha valaki elkapja a fonalat, akkor semmilyen rekord nincs biztonságban.