Max Verstappen csapattársa és honfitársa, Rudy van Buren szerint Lewis Hamilton okolható a Brazil Nagydíjon történt incidensért, és egy nem túl szép jelzőt is használt a hétszeres világbajnokra.

Max Verstappen a Forma-1-en kívül esport-viadalokon is szokott indulni, ahol gyakorta a közeli barátja és honfitársa, Rudy van Buren a csapattársa, aki az esport világán kívül a Porsche Supercupban is kipróbálta már magát.

Van Buren a RacingNews365 podcastjében meglehetősen sarkos véleményt fogalmazott meg Lewis Hamiltonról, aki a Brazil Nagydíj elején ütközött össze Verstappennel, az esetért pedig a regnáló világbajnok kapott 5 másodperces büntetést:

„Wow, milyen hülye manőver volt ez! Sokan azt fogják mondani, hogy narancssárga szemüveggel nézem a versenyt, de szó sincs erről! Hamilton nem hagyott helyet Maxnak, ha megnézzük az onboardot, hallani lehet, hogy a kanyarban gázt ad, hogy ne legyen hely mellette!”

„Normál esetben nem szokott ilyet tenni, és ilyenkor az is elég, ha Max 80 százalékot téved. A szabályok szerint ebben a helyzetben helyet kell hagynod a versenytársadnak, Hamilton viszont nem hagyott helyet.”

„Ugyanazt csinálta, mint Alonsóval Spában, pedig valójában ekkor még meg is tarthatta volna a pozícióját. Együtt jöttek volna át a kanyaron, aztán a 4-es kanyar felé menet harcolhattak volna, de ilyen a versenyzés.”

„Hamilton viszont így a győzelmi esélyeit dobta el, ugyanis a Red Bull ezúttal egyszerűen túl lassú volt. Max akkor sem nyerte volna meg a futamot, ha nincs az ütközés. De Hamiltonnak egyszerűen van valami baja Verstappennel.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL