hero image
dppi

Verstappen egy lassabb Red Bullal is képes volt Hamilton ellen harcolni (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2023/11/02 13:57
Max Verstappen 2019-ben közelében nem volt annak, hogy világbajnokságot nyerjen, de a Brazil Nagyon ismét bizonyította, egy lassabb autóval is keresztbe tud tenni Lewis Hamiltonnak.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A 2019-es F1-es szezon is Hamilton világbajnoki győzelmét hozta a Mercedesszel. Nem sok esélyt adott az ellenfeleinek, nagyban köszönhetően a domináns technikának, bár ha megnézzük az idei évet és az akkorit, ég és föld.

Bottas ugyanazzal az autóval 326 pontig jutott, addig Hamilton 433 ponttal zárta az évet. Nem volt kérdéses a világbajnoki címet, és sokan támadták, hogy egy ilyen autóval sokan mások is képesek lennének erre.

A finn pilóta azóta távozott, a brit pedig még mindig ott van, hét világbajnoki címmel a neve mellett. Ami már biztos, hogy Verstappen már három címet is elvett tőle, mert a holland nélkül még több trófeája lehetne.

A 2019-es idény során Verstappen csak három alkalommal tudott nyerni. Ausztriában és Németországban, majd a szezon végén Brazíliában ünnepelt. Egy olyan helyszín, ahol Hamilton átélhette a poklot, majd egy évvel később a mennyországot.

Nagy csata zajlott közöttük, bár Hamilton végül csak 7. lett. Az előzés, amit a holland bemutatott, megint csak beszédes volt, és bizonyította, hogy egy lassabb autóból is rengeteget képes kihozni, ami mindig is az erőssége volt.