hero image

Verstappen elárulta, miért küszködik az időmérő edzéseken

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/19 13:04
A regnáló Forma-1-es világbajnok az előző idényben a száguldó cirkusz kvalifikációs királyának számított, 2022-ben azonban még nem tudott pole pozíciót szerezni. A melbourne-i hétvége után elmondta, miért.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Max Verstappen az előző szezonban tíz alkalommal vághatott neki versenynek a rajtrács éléről, idén azonban már többször is panaszkodott az RB18 egykörös tempójára.

A hollandot Bahreinben és Melbourne-ben Charles Leclerc, Szaúd-Arábiában csapattársa, Sergio Perez fosztotta meg a pole pozíciótól, persze, egyetlen alkalommal sem volt nagy a lemaradása.

Az ausztráliai versenyhétvége után a sajtó munkatársai arról kérdezték Verstappent, azért "esett-e vissza" a kvalifikációs teljesítménye, mert a Red Bull sokkal inkább a versenykörülményekre van kalibrálva.

„Igen, részben ez a megoldás, eddig egyetlen időmérőn sem voltam teljesen elégedett. Egyszerűen túl sokat küszködöm az autó egyensúlyával, nem ad elég önbizalmat ahhoz, hogy teljes erőből nyomjam.“

„A melbourne-i Q3-ban kezdtem kicsit jobban érezni magam, de aztán az egyik kanyarban megint csúnyán blokkoltam a fékeket, mert hirtelen eltolódott az egyensúly. Hogy őszinte legyek, nem volt valami jó“ - idézi Verstappent a RacingNews365.com.

„Folyamatosan úgy érzem, mintha üldöznék valamit, de soha nem érzem kényelmesen magam egy körön, ellenben a hosszú etapokkal. A versenyhétvégék után szimulátorba ülök és igyekszem jó alapbeállítást találni, de amikor a pályára gurulok, nehézségekkel szembesülök. Meg kell értenem, miért van ez, mert ez jelenleg nem túl élvezetes“ - mondta a holland.