Max Verstappen kihangsúlyozta, hogy a szezon ezen korai részében még nem figyeli a bajnoki tabellát, mert inkább az autó teljesítményének javítása van az előtérben.

A Monacói Nagydíjat követően a címvédő bajnoki előnye minimálisan növekedett Charles Leclerc-rel szemben, de közben Sergio Perez is jelentősen megközelítette őket győzelmének köszönhetően.

Amikor a bajnoki helyzetről kérdezték őt, Verstappen hamar egyértelművé tette, hogy meg sem nézi az állást, mert jelenleg nem ez a legfontosabb dolog. „Nem hinném, hogy számítana az állás a második helyezetthez képest.”

„Inkább az a lényeg, hogy az autó milyen teljesítményre képes. Ha tudod, hogy az autód megfelelő és futamokat lehet vele nyerni a jövőben, akkor nincs rajtad akkora nyomás. Forma–1-es pilótaként már itt vagyunk egy ideje a sportban, és tudjuk, hogyan működik ez.”

„Az én tapasztalataim szerint nem igazán jelent semmit. Én csak egy erős versenyautót szeretnék, mert akkor tudom, hogy képes vagyok jó teljesítményre” – fogalmazott határozottan a holland.

A Red Bullt vezető Christian Horner is inkább a csapat formájára helyezi a hangsúlyt, nem pedig a megszerzett pontokra. Most is arról beszélt, hogy elsődleges céljuk az, hogy egyértelműen a Ferrari elé kerüljenek az RB18-cal.

„Checo élete formájában van most, de nekünk az kell, hogy a pilótáink összedolgozzanak. A Ferrarinak most is gyorsabb volt az autója az időmérőn. Igazán kemény ellenfelek, és nekünk muszáj együttes erővel arra törekedni, hogy mindkét versenyzőnkkel eléjük kerüljünk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL