hero image
dppi

Verstappen: Ezen a versenyen az utolsó helyről is nyertem volna!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/12/05 15:29
A domináns idényt követően Max Verstappent arról kérdezték, hogy melyik idei versenyét tartja a legjobbnak és a legrosszabbnak, előbbi kapcsán nem sokat hezitált.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Rendkívül domináns módon, a 22 futamból 15-ször győztesen intették le a 2022-es szezonban Max Verstappent, aki ezzel pályafutása második világbajnoki címét szerezte meg, mindkettőt a Red Bull színeiben.

A 25 éves pilótától megkérdezték, hogy melyik futamát tartja a legjobbnak és a legrosszabbnak a 2022-es idényből, előbbi kapcsán nem sokat hezitált, a legrosszabb versenyei közül pedig kettőt választott:

„A legjobb futamomnak Spát választanám. Az autónk nagyon jó volt, ráadásul úgy éreztem, hogy minden összeállt. Néha vannak olyan versenyhétvégék, amikor egyszerűen minden csodálatosan alakul.”

„Szerintem ha az utolsó helyről indultunk volna Belgiumban, akkor is nyertünk volna, annyira versenyképesek voltunk” – mondta Verstappen a RacingNews365-nek adott interjújában.

„Hogy melyik volt a legrosszabb? Általánosságban a teljesítményt nézve talán Brazíliát és Melbourne-t mondanám, ott is elég gyengék voltunk. A tempónk borzalmas volt, aztán az időmérőn nem tudtuk megtalálni az egyensúlyt a beállításokban.”