hero image

Verstappen: Fájdalmas hiba volt ez Leclerc számára

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/04/24 13:46
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen úgy gondolja, fájdalmas volt Charles Leclerc számára az a hiba, ami a dobogós helyezésébe került, Lewis Hamilton lekörözése pedig nem töltötte el örömmel.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Max Verstappen idén eddig két győzelemmel és két kieséssel áll, ezzel együtt a pontverseny második helyére jött fel az erős hétvégéjének köszönhetően. A verseny után arról nyilatkozott, nagyon szüksége volt már a csapatának egy ilyen eredményre:

„Kétségbeejtően szükségünk volt már egy jó eredményre, ami most össze is jött. Amikor ilyen körülmények között tudsz ilyen eredményeket szerezni, az valami elképesztő. Szerintem tökéletes, hibátlan versenyt futottunk, stratégiailag is jó döntéseket hoztunk, beleértve a kerékcserék időzítéseit” – mondta Verstappen.

A hollandot megkérdezték riválisa, Charles Leclerc hibájáról is – ennek kapcsán azt mondta, fájdalmas lehetett a monacói Ferrari-pilóta számára a hiba:

„Egy ilyen hiba egyik pillanatról a másikra történik. Fájdalmas lehetett az eset számára, de szerintem ezt nem kell elmagyaráznom neki. A világbajnokság még hosszú, be tudja még hozni az elvesztett pontokat” – mondta Verstappen.

A 2021-es szezon világbajnoka azt is elmondta, egyáltalán nem volt különleges érzés számára a tavalyi riválisa, Lewis Hamilton lekörözése:

„Egyáltalán nem volt különleges számomra a dolog, nem vagyok boldogabb attól, hogy le tudtam körözni Lewist” – idézte a Red Bull versenyzőjét a Speedweek.