A Red Bull-pilóta Max Verstappen szintre rögtön lekoccolta a falat a Miami Nagydíj első szabadedzésén, ahol Charles Leclerc végzett az első helyen, mögötte George Russell és Max Verstappen következett.

Magyar idő szerint péntek este 20:30-kor vette kezdetét a Miami Nagydíj első szabadedzése, amely azért is ígérkezett érdekesnek, mert a helyszín ezen a hétvégén mutatkozik be a száguldó cirkuszban.

Ennek megfelelően szinte mindenki úgy döntött, hogy rögtön kijön a pályára, a bokszutca zsúfolt volt, Russell és Ocon pedig kis híján eltalálta egymást a bokszban – az esetet veszélyes kiengedés miatt el is kezdték vizsgálni.

Az első percekben sem volt tehát akcióban hiány: Verstappen „falazott” egy kicsit, Cunoda és Leclerc pedig megpördült. Utóbbi versenyző nem sokkal később az élre állt, de az 1:33.440-es idő nem sokáig volt elegendő a vezetés megtartásához.

Az edzés negyedéhez érve Gasly csúszott meg, majd Sainz vette át az első helyezést Leclerc-től. Félidőnél továbbra is Sainz állt az élen, majd Leclerc, Norris, Perez, Russell és Alonso következett, Verstappen a hetedik, Hamilton a nyolcadik helyen állt.

Pár perc múlva Hamilton a lágy keverékkel bejött a második helyre a két Ferrari közé, az 1-es szektorban pedig Bottas törte meg a kocsija hátulját, miután elvesztette az irányítást az Alfa felett, emiatt pár percig piros zászlóval állt az edzés.

Ezt követően a legtöbb pilóta a lágy gumival jött ki a pályára, Sainz nem tartozott közéjük, ő a közepes keverékkel pördült meg, amelynek következtében lassú defektet is kapott, majd egy kerékcserét követően újra a pályára ment.

Már nem sok volt hátra az FP1-ből, amikor Verstappen az élre állt, Russell a második helyet vette át, Albon pedig meglepetésre a harmadikon. Aztán 3 perccel a leintés előtt Leclerc az első helyre állt, Russell pedig Verstappent megelőzve a másodikra.

Az élmezőny sorrendje ezt követően már nem változott, így Leclerc, Russell, Verstappen, Perez lett a top 4 sorrendje, majd Gasly, Sainz, Albon és Hamilton következett – Sainz volt az egyetlen a top 10-ből, aki a közepes gumikon teljesítette a leggyorsabb körét.

A második szabadedzés magyar idő szerint 23:30-kor fogja kezdetét venni, és az FP1-hez hasonlóan ekkor is az M4 Sport fogja közvetíteni az idei első egyesült államokbeli F1-es hétvége történéseit.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL