Kettős Red Bull-sikert hozott az imolai Forma-1-es verseny, Charles Leclerc pedig kulcsmomentumban hibázott, így csak a hatodik helyen ért célba, de továbbra is ő vezeti a pontversenyt.

A tegnapi sprinten aratott győzelme után Max Verstappen várhatta az élről az Emilia-Romagna Nagydíj rajtját, mögötte Leclerc, Perez, Sainz, majd Norris, Ricciardo, Bottas és Magnussen következett.

A rajt nem alakult problémamentesen: Leclerc beragadt, így a második helyről a negyedikre esett vissza, míg Ricciardo kicsit megcsúszott, aminek következtében Sainz a kavicságyban ragadt, ő pedig a mezőny végére esett vissza, majd Sainz mentése miatt bejött a safety car.

Az újraindítás után nem sokkal Alonso oldaldobozából szakadt le egy darab, emiatt fel kellett adnia a versenyt – mint a későbbi visszajátszásból kiderült, Mick Schumacher találta el őt az első körös megforgásakor.

Az élen Verstappen és Perez állt, Leclerc pedig Norris megelőzésével feljött a harmadik helyre. Mögöttük Russell előzési kísérlete is sikeres volt hosszas próbálkozás után, így ő volt az ötödik, Magnussen a hatodik, Bottas a hetedik, Vettel a nyolcadik, míg Hamilton a 11. helyen állt.

Bottas is megelőzte Magnussent, így Russell mögé érkezett meg, miközben a pálya száradt, az előrejelzések viszont azt mutatták, hogy hamarosan eső érkezhet a pályára. Leclerc egyre közelebb került Perezhez, de támadási közelségbe sokáig nem tudott kerülni.

Nem sokkal később a teljes mezőny lecserélte az intermediate gumikat slickre, Verstappen a cseréket követően is az élen maradt, míg Leclerc egy kis időn keresztül Perez elé került, azonban a mexikói pilóta a már üzemmeleg gumikon vissza tudta előzni.

A futam felénél Verstappen több mint 10 másodperces előnnyel vezetett, majd Perez, Leclerc, Norris, Russell, Bottas, Vettel, Magnussen, Cunoda és Stroll következett, Hamilton pedig a 13. helyért támadta Gaslyt, de nem járt sikerrel.

Ezt követően Leclerc egy kiállásra szánta el magát, és bár Norris mögé tudott csak visszajönni, hamar átrágta magát a McLaren versenyzőjén, a Red Bull pilótái pedig szintén kijöttek a bokszba.

Perez és Leclerc nagyon közel került egymáshoz, a monacói pedig hibázott, megpördült, és be kellett jönnie a bokszba orrkúpcserére. A kilencedik helyre esett vissza, majd Magnussent, Vettelt és Cunodát meg tudta előzni, így a hetedik helyen zárt.

Ezzel tehát Verstappen győzött Perez és Norris előtt, majd Russell, Bottas, Leclerc, Cunoda, Vettel, Magnussen és Stroll következett, Hamilton pedig a 14. pozícióban zárta a versenyt. A következő futamot két hét múlva Miamiban fogják rendezni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL