hero image

Verstappen Hamilton oldalán áll a Piquet-botrányban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/07/07 13:08
Max Verstappen megszólalt a Nelson Piquet és Juri Vips rasszista megjegyzései körüli közelmúltbeli vitával kapcsolatban. A holland szerint az N-betűs szó használata nem korrekt, és támogatja a sportot és Lewis Hamiltont a rasszizmus és a diszkrimináció elleni harcban.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Brit Nagydíj előtti hétvége csütörtökön a hivatalos sajtótájékoztatóval kezdődött. Piquet és Vips megjegyzései a nap témájává váltak. A versenyzők véleményét részletesen kikérik a diszkriminatív megjegyzésekről, és Verstappen is válaszolt.

„Szerintem nem helyes ezeket a szavakat általánosságban használni. Szerintem ez manapság már az oktatással kezdődik, fiatalabb kortól, hogy otthon az iskolákban, és meg kell tanítani, hogy nem lehet ezeket a szavakat általánosságban mondani vagy használni. Ezen dolgozunk" - mondta Verstappen a Sky Sportsnak.

Vipset nemrég elbocsátotta a Red Bull Racing, miután egy Twitch-stream során az N-betűs szót használta. Ráadásul egy régebbi podcast is előkerült Piquet-vel, amelyben a szó portugál változatát használta Lewis Hamiltonra utalva.

A háromszoros világbajnokot már nem látják szívesen a Forma-1-es paddockban. A sportág Hamiltonnal együtt keményen fellép a rasszizmus ellen. „Az F1 Lewisszal együtt dolgozik ezen a jövőre nézve, és az összes versenyző mögötte áll, mindannyian támogatjuk ezt" - mondta a holland.