Max Verstappen arról beszélt Ausztráliában, hogy ha a Forma–1 továbbra is kísérletezgetni fog a versenyhétvégék formátumával, akkor az ahhoz vezethet, hogy ő elhagyja a sportágat.

A széria 2021-ben eleinte csak tesztjelleggel vezette be a sprinthétvégéket, mostanra viszont tulajdonképpen ez már állandó részévé vált az F1-nek, hiszen idénre megduplázódott a számuk. Ennek ellenére most szó van arról, hogy a sprinteket további módosítások érhetik akár már a soron következő Azeri Nagydíjtól.

A jelenlegi hírek szerint ugyanis előfordulhat, hogy a szombati sprint önálló eseménnyé váljon, tehát nem az határozza majd meg a vasárnapi főfutam rajtsorrendjét, és emiatt szombaton tartanának egy második időmérő edzést is, amely a sprintverseny pozícióiról döntene.

Mindez ráadásul azok után érkezik, hogy az F1 vezetője, Stefano Domenicali elmondta, hogy csökkenteni kéne a szabadedzések számát, vagy legalábbis valamilyen téttel bíró eseménnyé kéne őket tenni, mert a jelenlegi formájukban sok értelmük nincs.

Verstappen most azonban ismét egyértelművé tette, hogy a hagyományosabb lebonyolítás híve. „Én elégedett vagyok, ha csak egyetlen versenyünk van. Szerintem az sokkal jobb az izgalmak szempontjából” – mondta a portugál Sport TV-nek a holland.

„Természetesen abban reménykedem, hogy nem lesznek további változtatások, máskülönben nem leszek már itt túl sokáig.” A Red Bull-os már tavaly egyértelművé tette azt is, hogy a sprintekért sem rajong. „Nem szeretem őket. Ez van. Egyeseknek bejön, míg másoknak nem.”

Figyelembe véve, hogy a Liberty Media és Domenicali is mennyire rámentek az utóbbi időben a show-elemekre az F1 kapcsán, nem nehéz elképzelni, hogy a most felhozott újdonságokból nemsokára valami valósággá is válhat.

Elég csak arra gondolni, hogy idén két helyszínen már egyébként is változik az időmérős lebonyolítás, hiszen annak a három szakasza során csupán a kötelezően meghatározott keverékű abroncsot használhatják majd a mezőny tagjai. Az első ilyen Imolában lesz esedékes.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL