Max Verstappen meglepő módon arról beszélt a Japán Nagydíj időmérő edzése után, hogy nem biztos, mennyire lehet majd versenyképes a Red Bull a futamon, hiába sajátították ki az első sort.

2023-ban Verstappen könnyed győzelmet aratott Szuzukában, hiszen 20 másodperces előnnyel nyert Lando Norris előtt. Hogy idén is ez lesz-e a helyzet, az még kérdéses, de a versenyen hűvösebb körülmények várhatják majd a mezőnyt a hétvége korábbi naptári időpontja miatt, ráadásul a csapatok pénteken értékes időt vesztettek, mert a második edzésen esett az eső.

Mindez pedig némi bizonytalanságot ad a versenynek is, és Verstappen amondó, hogy ő sem feltétlenül tudja, mire számítson. „Eddig nem voltak túlzottan elégedett a hosszú etapjaimmal. Nem olyan volt a tempó, mint amit szerettem volna.”

„Emiatt tehát enyhén kérdőjeles a dolog a holnap versenyt tekintve, mert megnézve a versenyszimulációkat, a Ferrari különösen jónak tűnt. Lehet, hogy most nem voltak olyan erősek egy körön, de mindenképpen azok voltak a hosszabb etapokat nézve. Szóval meg kell majd várnunk, hogy fog mindez alakulni a versenyen.”

A háromszoros bajnok emellett arról is beszélt, miért volt annyira szoros az időmérő közte és márkatársa, Sergio Perez között, hiszen a mexikói csupán hat századdal maradt el a szuzukai pályát nagyon kedvelő Verstappentől.

„A 13-as kanyartól kezdődően veszítettem időt. Rendkívül óvatosan kell bánni a gumikkal ezen a pályán. Amint kicsikét túl sokat veszel ki belőlük azt első szektorban, a végére elfogynak a gumik, és velem is ez történt az utolsó próbálkozásomnál. Ezért sem tudtam igazán javítani.”

„Emellett az utolsó sikánban az első abroncsaim már nem bírták, így nem úgy találtam el a kerékvetőt, ahogy kellett volna. Ez nem volt ideális, de még így is elég lett. Persze mindig tökéletes kört akarok, de az nem lehetséges. Szerencsére azonban így is jó kört mentem.”

Hogy a versenytempóval kapcsolatosan megfogalmazott aggályai beigazolódnak-e, az holnap reggel fog kiderülni, hiszen magyar idő szerint hétkor veszi kezdetét a Japán Nagydíj.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL