A volt Forma-1-es pilóta, Martin Brundle úgy jósolja, ha a Mercedes és a Ferrari nem fektet herkulesi erőfeszítéseket a munkájába, Max Verstappenre sokéves győzelmi sorozat vár.

Bár az első három versenyből kétszer is műszaki hiba miatt kényszerült kiállni, Verstappen végül 15 futamgyőzelemmel, kényelmesen nyerte meg a Forma-1 egyéni pontversenyét. A holland már a Japán Nagydíjat követően megünnepelhette sorozatban második címét, ami éles kontraszt az elsőhöz képest, ahol Abu Dzabiban dőlt el a trófea sorsa.

Mivel a Ferrari fokozatosan kiszállt a versenyből – idei 12 pole-jukból csak kilencet váltottak győzelemre -, és a Mercedes az év nagy részében hátrébb kullogott, a Red Bull és Verstappen mindkét bajnokságban dominált, Sergio Perez ráadásul Monacóban és Szingapúrban további győzelmekkel segítette a csapatot.

A habot a tortán Verstappen rajt-cél győzelme jelentette Abu-Dzabiban, melyet követően Martin Brundle, a Sky szakértője dicsérte elemzésében a csapat és a pilóta idei teljesítményét: „Ezt a szezont a Red Bull és Verstappen uralta.”

„Max a pontversenyben öt futamgyőzelemnek megfelelő előnnyel végzett a második helyen lévő Leclerc előtt, a Red Bull pedig jóval több, mint négy futamgyőzelemmel a Ferrari előtt. A történet számos pole pozícióról és okos stratégiával megszerzett győzelmekről, gyors kerékcserékről és megbízhatóságról szólt idén, gratulálok nekik a pályán és a gyárban is!”

Verstappent egyes versenyeken hangos füttyszó fogadta a tavalyi szezonzárón történtek és az idény második felében kirobbant költségvetési plafon-botrány miatt. A Yas Marinán is nemtetszésüknek adtak hangot a szurkolók, amit Brundle szomorúan konstatált:

„Nagyon szomorúan hallgattam, ahogy a végén kifütyülték Maxot, korábban ezt Schumacher, Vettel, Nico Rosberg és más is megkapta különböző okokból, amikor a szurkolókat felkavarta valami, ami vagy megtörtént, vagy nem. A Red Bull és Verstappen okosabban is kijátszhatta volna a kártyáit Mexikóban, Brazíliában és a költségvetési plafonnal kapcsolatban, de ez nem von le a teljesítményükből.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL