Max Verstappen Japánban csak beállította a nagy rekordot, viszont hamarosan meg is döntheti azt, és nem kizárt, hogy minden idők legnagyobb időmérős rekordja is hozzá kerül.

Noha Verstappen Ausztráliában is az élről rajtolt, a futamon hamar kiesett egy technikai gond miatt. Ezzel egy nagy győzelmi sorozat szakadt meg számára, viszont egy versennyel később, a Japán Nagydíjon már megint legyőzhetetlen volt, és az időmérő edzést követően a futamon sem talált legyőzőre.

A Red Bull holland ásza jelenleg négy egymást követő rajtelsőségnél tart, amire a szezon elején csak kevesen voltak képesek. Ezzel beállította Hamilton 2015-ös és Vettel 2011-es rekordját, akik szintén négy egymást követő időmérőt húztak be az idényük első felében.

Most arra készül Verstappen, hogy a két világbajnok elé kerüljön, amire reális esélye nyílhat. Ezzel többek között Jacques Villeneuve-öt is megelőzné, aki az 1997-es szezonban nyert négy egymást követő időmérőt, majd bajnok lett, viszont azt követően már csak messze gyengébb eredményei voltak, és fájó lehet számára az utolsó pillanatokban elvesztett 1996-os cím az első F1-es idényében.

Ha Verstappen sikerrel jár Kínában, azzal olyan nevek mellé csatlakozik, mint Ayrton Senna és Mika Häkkinen. A brazil legenda 1991-ben, a finn világbajnok pedig 1999-ben nyert ötször úgy időmérőt, hogy azok a sikerek egymást követték.

Sőt, Sennának ez hatszor is sikerült 1988-ban, amit csak Nigel Manssel és Alain Prost mondhat el magáról. Prost tartja a rekordot 7 egymást követő győzelemmel 1993-ból, viszont Verstappennek reális esélye nyílhat arra, hogy ezt a rekordot is megdöntse, mert a Red Bull rettentően gyors, és nincs igazán ellenfele.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL