hero image
dppi

Verstappen már javában hűtheti a világbajnoki pezsgőt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/09/18 11:07
Noha a Szingapúri Nagydíj nem a tervek szerint alakult a Red Bull számára, Max Verstappen háromszoros világbajnoknak érezheti magát.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A jelek alapesetben arra mutathattak volna, hogy Verstappen folytatja a győzelmi sorozatát, de a 11. egymást követő győzelmét már nem tudta behúzni. Szingapúrban szakad meg a széria, így elmaradt az új rekord.

Kezdődött minden azzal, hogy a holland világbajnok már a Q2-ben kiesett szombaton az időmérő edzésen. Pérez sem jutott be a Q3-ba, bár ez tőle nem számít meglepetésnek, idén sokszor eljátszotta már ezt.

Verstappennek nincs miért aggódnia, legalábbis az idei évet illetően biztosan nem, mert 374 ponttal vezeti a bajnokságot a 223 pontos Pérez előtt. A két Red Bull mögött nagyobb a távolság, Hamilton csak 180 pontos, bár a Mercedes sokat erősödött az év eleje óta.

Alonso tartja magát a TOP-5-ben, ami megint csak őt dicséri. 10 pont a lemaradása Hamilton mögött. A Szingapúri Nagydíj legjobbja, Sainz 142 egységgel várja a folytatást, míg Leclerc 123-mal.

Russell bánhatja a hibáját, ami sok pontjába került, így a szezon végére nem kis pofont kaphat Hamiltontól a pontok alapján. 109 pontot birtokol a brit, viszont ott van szorosan mögötte Norris 97-tel.