hero image
dppi

Verstappen már javában hűtheti a világbajnoki pezsgőt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2023/09/18 11:07
Noha a Szingapúri Nagydíj nem a tervek szerint alakult a Red Bull számára, Max Verstappen háromszoros világbajnoknak érezheti magát.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

A jelek alapesetben arra mutathattak volna, hogy Verstappen folytatja a győzelmi sorozatát, de a 11. egymást követő győzelmét már nem tudta behúzni. Szingapúrban szakad meg a széria, így elmaradt az új rekord.

Kezdődött minden azzal, hogy a holland világbajnok már a Q2-ben kiesett szombaton az időmérő edzésen. Pérez sem jutott be a Q3-ba, bár ez tőle nem számít meglepetésnek, idén sokszor eljátszotta már ezt.

Verstappennek nincs miért aggódnia, legalábbis az idei évet illetően biztosan nem, mert 374 ponttal vezeti a bajnokságot a 223 pontos Pérez előtt. A két Red Bull mögött nagyobb a távolság, Hamilton csak 180 pontos, bár a Mercedes sokat erősödött az év eleje óta.

Alonso tartja magát a TOP-5-ben, ami megint csak őt dicséri. 10 pont a lemaradása Hamilton mögött. A Szingapúri Nagydíj legjobbja, Sainz 142 egységgel várja a folytatást, míg Leclerc 123-mal.

Russell bánhatja a hibáját, ami sok pontjába került, így a szezon végére nem kis pofont kaphat Hamiltontól a pontok alapján. 109 pontot birtokol a brit, viszont ott van szorosan mögötte Norris 97-tel.