hero image

Verstappen már ki is próbálhatta a felújított spái versenypályát (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/08/23 13:16
Max Verstappen lehetőséget kapott arra, hogy felfedezze magának a felfrissített Spa-Francorchamps-ot egy korábbi Forma–1-es autó volánjánál ülve a most hétvégén következő Belga Nagydíj előtt.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A tavalyi viadal óta komoly renováláson esett át a belga aszfaltcsík, és ugyan maga a vonalvezetés nem változott, a pálya sok szakaszát így is újraaszfaltozták, ami komoly mértékben befolyásolja majd a tapadási szintet.

Emellett több helyen is kiszélesítették a bukótereket, miután az utóbbi években számos komoly baleset helyszíne is volt a pálya, és sokan már úgy vélték, hogy az túl veszélyes. Néhány kanyarnál ráadásul visszakerültek a kavicságyak is az aszfaltozott bukóterek helyére.

A világbajnoki címvédő, valamint az idei pontversenyt vezető Verstappen pedig a Red Bull jóvoltából egy promóciós videó keretében kapott lehetőséget többek között arra, hogy körbemenjen a legendás helyszínen. Mindezt pedig az RB7-es volánjánál ülve tette, mellyel Sebastian Vettel megnyerte a 2011-es évet.

„Ez a kedvenc pályám, mert sok rajta a gyors kanyar és a szintkülönbség is sokat változik egy teljes kör során. Egyszerűen hihetetlen jó rajta vezetni” – fogalmazott röviden a holland, akinek a hétvégi verseny egyfajta második hazai futama is lesz, hiszen édesanyja révén félig belga származású.