hero image
dppi

Verstappen már kipróbálta az RB19-et, ezek az első benyomásai

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/02/12 06:59
Max Verstappen, a Forma-1 világbajnoka elmondása szerint az első benyomásai jók a Red Bull új versenyautójáról, miután azt egy titkos bejáratáson pénteken kipróbálhatta a silverstone-i pályán.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A Red Bull múlt héten bemutatta új versenyautóját, vagyis inkább annak egy közeli mását, ahol azt is bejelentették, hogy a jövőben a Ford lesz a motorpartnerük. A Milton Keynes-i csapat az évi két forgatási napot is kihasználta Silverstone-ban – 100 km-t tehetnek meg a Pirelli kontrollgumijain -, hogy a bahreini tesztek előtt versenyzőik megízlelhessék az új autót.

Verstappen a Red Bull hivatalos Twitter-oldalára posztolt videóban beszélt a napról: „Most vezettem először az RB19-et és persze csak forgatási nap volt, de jók a benyomásaim. Minden nagyon jól, nagyon simán ment, pontosan, ahogy egy ilyen naptól várja az ember és már nagyon várom, hogy Bahreinbe menjünk.”

Verstappen idén sorozatban harmadik bajnoki címéért küzd és reméli, hogy új autójuk lesz olyan hatékony és gyors, mint a 2022-es. Azonban tudja, hogy a csapat fő riválisai sem ültek a babérjaikon és mindent megtettek, hogy olyan autót építsenek, amivel fel tudnak rájuk zárkózni.

„Persze, mindig az első hely a cél, de nem tudni előre, hogy minden megvan-e hozzá. Persze, a csapat motivált és egy nagyon erős éven van túl, szóval teljes gőzzel azon dolgozunk, hogy meglegyen a címvédés.”

„A télen a gyárban mindenki mindent beleadott és amikor az én pihenésem is véget ért, én is mindent beleadtam, hogy a lehető legjobb formában legyek. Amikor visszaül az ember az autóba, érzi, hogy innentől nyomni kell és a legjobbat akarja nyújtani.”