Max Verstappen előnye egyelőre nem drasztikus, addig ha Carlos Sainz Jr. így folytatja tovább, érdekes lesz úgy távoznia a Ferraritól, hogy legyőzte Charles Leclerc-t.

Verstappen nyert a Japán Nagydíjon, amivel egyre előrébb lépdel a rekorderek között, és nem kizárt, hogy egy nap az élre kerül. Számára most az volt a legfontosabb, hogy visszatérjen a győzelem útjára, miután kiesett az Ausztrál Nagydíjion.

Igaz, ez nem a saját hibájából történt meg, hanem közbeszólt a technika, most azonban minden simán ment. Könnyedén húzta be a japán futamot, még akkor is, ha kétszer rajtolt el a mezőny egy baleset miatt. A Red Bull megfoghatatlan, érinthetetlen volt, és ez az év legnagyobb részében így maradhat.

Azt azonban nem mondanánk, hogy Verstappen hűtheti a pezsgőt, jelenleg szoros az állás, 77 ponttal áll az élen, majd jön Pérez 64 egységgel. Ha a mexikói kihasználta volna Verstappen kiesését, most még szorosabb lehetne a bajnokság, de ezzel akkor az Albert Parkban nem tudott élni.

A harmadik helyen Leclerc áll a Ferrarival, de mindössze 4 pont az előnye a csapattársa, Sainz előtt. Annak ellenére írhatjuk ezt, hogy Sainz az operációja miatt kihagyott egy futamot, majd visszatért, és nyert. Már azzal sokat bizonyított, de a Ferrari nem fogja felbontani a Hamiltonnal kötött szerződését.

A bejelentés óta még többet ér a Ferrari, viszont ha Sainz Leclerc előtt végez az év végén, azzal kioszt egy igencsak nagy „pofont.” Minden egyes ilyen teljesítménnyel csak növeli az értékét, és nem kizárt, a Mercedes, a Red Bull és az Aston Martin egymásra fog licitálni, hogy megszerezze a sokak által leírt spanyolt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL