hero image
dppi

Verstappen megadta a módját az újabb F1-es világbajnoki címe ünneplésének

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/10/08 12:11
Max Verstappen háromszoros világbajnokként állhat rajthoz a Forma-1 2023-as szezonjának hátralévő részében.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Verstappen erősen kezdi lemásolni azt, amit Vettel csinált a Red Bullnál, aki négy egymást követő alkalommal nyerte meg a címet az F1-ben. Ezek őrületes rekordok, és nem kizárt, hogy Max ennél is tovább megy majd.

Nincs igazán jele annak, hogy ne állítsa be Vettel rekordját, miközben lassan már most eredményesebb nála 26 évesen. Az is megdöbbentő, hogy ennyi idősen eddig közel 2560 körön át volt az élen, és 48 győzelmet számol.

Nagyon közel jár az újabb rekordokhoz, és rövid időn belül a 100 dobogós helyezés is meg lehet neki. Nem rossz átlag 92 dobogóból 48-at úgy abszolválni, hogy az első helyen végez az ember, mely sok mindre rámutat.

31 kiesés szerepel a neve mellett, melyek között számos esetben nem ő volt a felelős. Az elején minden hibát megtanult, amit csak lehetett, kritikákat pedig már nemigen kap a vezetése kapcsán, furcsa is lenne ilyen sikerekkel a háta mögött.

2019 óta egy olyan év sem volt, amikor ne végzett volna a dobogón az év végén, viszont 2021 óta veretlen. Az első címe nagyon kevésen múlt, ám az azt követő kettő több mint simán lett meg, nem tudnak vele mit kezdeni, és természetesen nem maradhatott el a katari ünneplés.