hero image
dppi

"Verstappen nagyobb fenyegetést lát Hamiltonban, mint Leclerc-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2022/12/08 20:59
Most, hogy elkezdődött a téli szünet, vissza lehet tekinteni a Forma-1 idei szezonjára. Így tett a Williams tartalékpilótája, Jack Aitken is, aki szerint a világbajnok Max Verstappen nagyobb fenyegetést lát Lewis Hamiltonban, mint idei fő riválisában, Charles Leclerc-ben.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Verstappen és Hamilton csatája a világbajnoki címmel 2021-ben többször is a pálya szélén ért véget, az új évad azonban a két pilóta számára csendes volt, mivel a gyenge Mercedesszel Hamilton nem tudott a holland közelébe érni.

Az év második felében a német csapat behozta lemaradását az élcsapatokhoz képest, így ismét egymásra találtak a riválisok, ez az Interlagoson aztán megint egy balesethez vezetett, ami után a hétszeres világbajnok tovább tudott menni, míg Verstappennek ki kellett látogatnia a boksznak kicserélni az első szárnyát.

A Williams tartalékpilótája, Jack Aitken a BBC Chequered Flag című podcastjának vendége volt, ahol elmondta, ennek komoly jelentősége van: „Egy centit sem adhatnak a másiknak. Abban a pillanatban, amikor valamelyikük engedi a másikat, elveszítette a pszichológiai csatát.

Aitken szerint, ha két versenyző között akkora a csata, mint Hamilton és Verstappen között volt tavaly, akkor abból tartós rivalizálás lesz, és pont ezt láthattuk, amikor Brazíliában összeakadtak a nyitó sikánban.

„Hogyha az ellen a fickó ellen küzdesz, abban a pillanatban, hogy meglátod őket a pályán, tudod, hogy egy centit sem hagyhatsz nekik, Minden alkalommal, minden kanyarban nyerned kell, mert ha nem, az komoly csapás.”