hero image

Verstappen „nagyon furcsának” írta le az időmérőn tapasztaltakat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/27 11:37
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen a negyedik helyről rajtolhat majd Szaúd-Arábiában, a kvalifikáció utáni nyilatkozatában pedig arról beszélt, furcsán viselkedett az autója a Q3-ban.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Több meglepetéssel is szolgált a szaúdi időmérő, többek között azzal is, hogy Sergio Perez szerezte meg a pole-t, míg a csapattárs Max Verstappen „csak” a negyedik helyről várhatja majd a rajtot.

A regnáló világbajnok a Viaplaynek elismerte, nem számított ilyen kvalifikációra, és a tapadás hiányára és az alulkormányozottságra panaszkodott.

„Személy szerint nem számítottam erre. Az első Q3-as köröm egy dráma volt. Egyáltalán nem volt tapadásom, aztán utána a második köröm sem volt jó. Egy Q1-es köröm jelentette a referenciát, és bizonyos kanyarokban még azt a szintet sem tudtam hozni.”

„Ez nagyon furcsa. Azt gondolom, ki kell elemeznünk néhány dolgot, többek között azt is, hogyan melegítem fel a gumijaimat a többiekhez képest” – mondta Verstappen.

„Nem volt jó a tapadásom a gyors, 16-os és 22-es kanyarokban sem, és az egyensúly sem stimmelt. Nem tudtam rendesen támadni a kanyarokat, alulkormányozott volt az autó, az ilyen kanyarokban pedig egyáltalán nem vágysz erre.”

Verstappen a nyilatkozatában a karrierje első F1-es pole-ját begyűjtő csapattársát is méltatta, hozzátéve, hogy reméli, a verseny majd feledteti a kvalifikációt.

„Checo nagyon jó kört futott, ami egy pozitív dolog. Gyors autónk van, és remélem, a holnapi versenyen már jó lesz a kocsink egyensúlya, és elfelejthetjük az időmérőt” – fogalmazott a holland.