hero image

Verstappen: Nagyon örülök a pole-nak, de...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/22 13:47
A Red Bull-pilóta Max Verstappen szerezte meg a pole-pozíciót a holnapi sprintfutamra. A holland természetesen örül az első rajtpozíciónak, de kiemelte, más körülmények várnak rájuk szombaton és vasárnap.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Mozgalmas és izgalmas időmérő edzést rendeztek szombat délután Imolában, amelynek során Max Verstappen tudta megszerezni a pole-pozíciót a világbajnoki éllovas Charles Leclerc előtt.

Ezt követően nem meglepő módon elégedetten nyilatkozott a holland pilóta a Sky-nak, és elmondta, a gumik hőmérsékletének gyors változása miatt sem volt könnyű a dolguk, az imolai aszfaltcsík pedig egyébként sem „megbocsátó”.

„Nagyon trükkösek voltak a körülmények az eső miatt. Előbb száraz volt a pálya, aztán jött az eső, nagyon csúszós lett az aszfalt, miközben hektikusan alakult a gumihőmérséklet is” – kezdte Verstappen.

„Ez egy nagyon hosszú időmérő volt, de boldog vagyok, amiért ebben a pozícióban vagyok. Az imolai egy csodálatos pálya, ami viszont könnyen meg is büntet, ha hibázol. A falnak is ütközhetsz, de én szeretem ezt a pályát.”

Verstappen azt is hozzátette, hogy szombaton és vasárnap teljesen más időjárási körülmények fognak várni rájuk, de megpróbálják a maximumot kihozni a lehetőségeikből.

„Nagyon örülök, hogy az enyém lett a pole-pozíció, de persze tudom, hogy holnap és vasárnap is mások lesznek az időjárási körülmények. Az első néhány futamunk összességében nem alakult a tervek szerint, de megpróbálunk jó hétvégét teljesíteni Imolában.”