A Red Bull-pilóta Max Verstappen szerezte meg a pole-pozíciót a holnapi sprintfutamra. A holland természetesen örül az első rajtpozíciónak, de kiemelte, más körülmények várnak rájuk szombaton és vasárnap.

Mozgalmas és izgalmas időmérő edzést rendeztek szombat délután Imolában, amelynek során Max Verstappen tudta megszerezni a pole-pozíciót a világbajnoki éllovas Charles Leclerc előtt.

Ezt követően nem meglepő módon elégedetten nyilatkozott a holland pilóta a Sky-nak, és elmondta, a gumik hőmérsékletének gyors változása miatt sem volt könnyű a dolguk, az imolai aszfaltcsík pedig egyébként sem „megbocsátó”.

„Nagyon trükkösek voltak a körülmények az eső miatt. Előbb száraz volt a pálya, aztán jött az eső, nagyon csúszós lett az aszfalt, miközben hektikusan alakult a gumihőmérséklet is” – kezdte Verstappen.

„Ez egy nagyon hosszú időmérő volt, de boldog vagyok, amiért ebben a pozícióban vagyok. Az imolai egy csodálatos pálya, ami viszont könnyen meg is büntet, ha hibázol. A falnak is ütközhetsz, de én szeretem ezt a pályát.”

Verstappen azt is hozzátette, hogy szombaton és vasárnap teljesen más időjárási körülmények fognak várni rájuk, de megpróbálják a maximumot kihozni a lehetőségeikből.

„Nagyon örülök, hogy az enyém lett a pole-pozíció, de persze tudom, hogy holnap és vasárnap is mások lesznek az időjárási körülmények. Az első néhány futamunk összességében nem alakult a tervek szerint, de megpróbálunk jó hétvégét teljesíteni Imolában.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL