hero image
dppi

Verstappen nélkül a Ferrarinak is könnyű nyernie, beszédes felvételek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2024/03/25 11:51
Max Verstappen kiesésével rögtön nyert a Ferrari, amire mostanában nem sok példa volt, Carlos Sainz Jr. részéről sem.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Verstappen valószínűleg hozhatta volna a hétvégét Ausztráliában, ha nem adja meg magát alatta a technika, de talán nehezebben, mint eddig. A rajt után ugyanis nem húzott el, hanem megelőzte a Ferrari, és onnan egy igen izgalmas versenyt láthattunk volna, legalábbis az első etap végéig szinte biztosan.

A Red Bull holland pilótája végül kiesett, és a sors furcsa fintora, hogy az a Sainz nyert, akit egyrészt lesajnáltak, másrészt pedig nemrég a kórházi ágyában feküdt egy műtét miatt. Kisebb csoda, hogy ilyen hamar visszatért, bár az mindenképpen jól jött számára, hogy majdnem két hetet pihenhetett.

A futam jobb volt, mint az első kettő, de megint hiányérzetünk van, mert nem tudjuk meg, mi lett volna, ha Verstappen nem esik ki. Sok minden történhetett volna, helyette viszont egy sima Ferrari-győzelmet láthattunk, ami kisebb pofon is Leclerc-nek, mert egészségesen ült a volán mögött, és nem őt küldik el Hamilton érkezése miatt.

A Ferrari újra nyert, és furcsa vagy sem, ez még mindig csak a harmadik győzelme volt a spanyol pilótának. Először Angliában nyert 2022-ben, míg tavaly Szingapúrban állhatott a dobogó legfelső fokán. Most pedig már a szezon elején megtehette ezt, ami jó motivációt jelenthet számára a közelgő versenyeken.

Alább a befutó pillanatait nézhetjük meg, Sainz is nehezen hitte el, hogy ilyen állapotban képes volt erre. Legalább szorosabbá vált a bajnokság, bár nem kizárt, hogy ezt követően Verstappen még feljebb fog kapcsolni, és nyer pár futamot, amivel hamar eldönti a kérdést, viszont jelenleg nem ez a helyzet.