hero image
dppi

Verstappen nem akarja, hogy Ricciardo készítse neki elő a Red Bull beállításait

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/25 11:29
Daniel Ricciardo idén a bikások hivatalos tartalékversenyzőjeként tér vissza korábbi munkaadójához, ami azt jelenti, hogy vélhetően sok időt tölt majd a csapat szimulátorában.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Max Verstappen viszont ennek kapcsán elmondta, hogy ő maga szívesebben ülne be a szimulátorba, hogy az autót a saját ízlésének megfelelően igazíthassa. „A mi szimulátorunk az egyik legjobb a sorozatban” – kezdte a holland a Speedweeknek.

„Hosszúak szoktak lenni azok a napok, de mindenképpen megéri. Én pedig nem is akarom, hogy a tesztpilóta vegye át a szimulátoros munkámat, mint ahogy más csapatoknál csinálni szokták. Én saját magamnak akarom kitapasztalni a dolgokat, mert mindenkinek más a vezetési stílusa.”

Verstappenről pedig tudható, hogy mennyire szereti a szimulátorozást, hiszen odahaza is van neki egy csúcstechnikás összeállítása, még ha az meg sem közelítheti egy valódi F1-es istálló gyárában lévő szimulátort.

Legutóbb például a virtuális Le Mans-i 24 óráson vett vele részt, bár az sajnos csalódással és mérgelődéssel zárult számára. Ettől függetlenül még hozzátette: „Segít megőrizni a koncentrációmat. Nem igazán tudsz mit kezdeni, amikor otthon vagy, én pedig élvezem a szimulátoros versenyzést.”