A Red Bull versenyzője, Max Verstappen nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért sikerült nagyon rosszul a rajtja az imolai sprinten, és kiemelte, hogy a vasárnapi verseny nagyon más lesz, mint a sprint.

Max Verstappen az első helyről kezdhette meg az Emilia-Romagna Nagydíj sprintfutamát, azonban a rajtnál rögtön elvesztette a vezető pozícióját, miután erősen kipörögtek a kerekei. Az egyszeres világbajnoka nem tudja, mi volt ennek az oka:

„Nagyon rosszul sikerült a rajtom. Nem tudom, pontosan mi történt, vagy hogy mi ment ennyire félre. Nagyon kipörögtek a kerekeim, majd nyugodtnak kellett maradnunk a futam hátralevő részére.”

A futam elején Leclerc kisebb előnyre tett szert Verstappenhez képest, azonban a monacói pilóta gumikezelése nem volt olyan jó, mint riválisáé, ami végül a sprinten aratott győzelmébe került:

„Eleinte úgy tűnt, hogy Charles tempója jobb, de aztán kezdtek elkopni a gumijai, mi pedig csökkenteni tudtuk a hátrányunkat. Aztán a végén a 2-es kanyarban megpróbálkoztam a megelőzésével.”

„A vasárnapi nap már kicsit más lesz, de a mai nap jól alakult számunkra, jól működött a lágy keverék. Nagyon boldog vagyok, amiért tiszta sprintem volt” – fogalmazott a Sky-nak a holland versenyző.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL