Max Verstappen szerint őrültség lenne Lewis Hamiltont és a Mercedest nem a bajnokesélyesek közé sorolni a Forma-1 2023-as szezonjában.

Sokan a világbajnoki címvédő Red Bullt és Verstappent tartják a legnagyobb esélyesnek az idei bajnoki címekre is, miután a szezon előtti teszten remekül teljesítettek. A Mercedes pesszimista azzal kapcsolatban, hogy van-e esélyük megküzdeni velük, miután 2022 borzalmasan sikerült számukra, azonban Verstappen nem zárja ki, hogy ismét meg kell küzdenie Hamiltonnal.

Verstappen 2021-ben egy ádáz csata végén verte meg Hamiltont, mely az Abu Dzabi Nagydíj sokat vitatott végjátékában csúcsosodott ki. Most a Standard Sportnak így nyilatkozott: „Nem írom le Lewist és a Mercedest.”

„Különbözik az autójuk filozófiája a miénktől és talán egy kicsivel tovább tart nekik fején találni a szeget. Ezekkel az új autókkal nem tudni, melyik irányban van a legtöbb potenciál a fejlesztések terén. Talán egy ponton megrekedünk, nem tudom. Lehet, hogy bennük sokkal több van, mint bennünk.”

A 38 éves Hamiltonnak a tavalyi volt a legrosszabb szezonja Forma-1-es karrierje során, ez volt első éve, amikor nem tudott futamot nyerni és meglepő módon új csapattársa, George Russell is megverte a csapaton belül.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL