hero image
dppi

Verstappen örült, hogy nem a Red Bullnál kezdte meg F1-es pályafutását

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/14 15:29
Jövőre ismét több újonc lesz a Forma–1 mezőnyében, hiszen érkezik Nyck de Vries, Oscar Piastri és Logan Sargeant is. Max Verstappen pedig igyekezett némi tanácsot adni nekik, miközben a saját újoncévére is reflektált.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Verstappen ugyan még csak 25 éves, de az F1-es karrierje már így is elég régóta tart, hiszen 2015-ben mutatkozott be a Toro Rosso színeiben. Ennek kapcsán pedig elmondta, örül annak, hogy a faenzai gárda volt az első otthona, mert így gyűjthetett némi tapasztalatot, mielőtt felkerült volna a Red Bullba.

Az amerikai NBC-nek pedig arról beszélt, milyen tanácsokkal látná el Sargeantet, aki 2023-ban a Williams versenyzőjeként mutatkozhat majd be a sorozatban. „Élvezd. Egy olyan csapatban van, ahol nem feltétlenül fog a futamgyőzelmekért küzdeni, de ez talán jobb is, mert az első évedben nem biztos, hogy akarod ezt vagy szükséged van rá.”

„Persze mindenki nyerni akar, de amikor még kevés a tapasztalatod… Én magam is örülök például annak, hogy a Toro Rossónál kezdhettem. Ilyenkor lehet tapasztalatot gyűjteni, hibázhatsz, miközben senki sem figyel oda erre igazán.”

Verstappen egyébként továbbra is a valaha volt legfiatalabb pilóta, aki Forma–1-es futamon indulhatott, és a valaha volt legfiatalabb futamgyőztes is, hiszen 2016-ban mindössze 18 esztendősen tudta megnyerni a Spanyol Nagydíjat.

A holland emellett reméli, Sargeant nem helyez magára túl nagy nyomást, és hogy élvezni fogja a három hazai versenyét. „Én csak remélem, hogy sokat tanul az első évben – ne helyezz túl nagy nyomást magadra, mert ez egy csodálatos lehetőség.”

„Sok kiváló versenyző van, de te is a képességeid és eredményeid miatt kerültél oda, szóval megérdemled. Amerikaiként pedig nagyszerű lehetőség lesz ez számára, miközben ne felejtsük, hogy három amerikai nagydíj is lesz, szóval minden jót kívánok neki” – látta el hasznos tanácsokkal Sargeantet az F1 aktuális bajnoka.