hero image

Verstappen pozitív a kvalifikációs hiba ellenére, mert az autó versenyképes

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/08 13:20
Ez a hétvége a problémák hétvégéje volt Max Verstappen számára eddig. Az FP1-ben úgy tűnt, minden jól megy, de az FP2-ben a holland váltóját ki kellett cserélni, ami korlátozta a világbajnok köreinek számát. Ennek ellenére a harmadik helyről vághat neki a holnapi Miami Nagydíjnak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Red Bull Racing versenyzője a kvalifikáció végén tartott sajtótájékoztatón visszatekintett a Q3 döntő pillanatára. Miközben az ideiglenes pole pozícióban volt, az 5-ös kanyarban elvesztette az uralmát autója felett, elrontva ezzel a körét. Mindkét Ferrarinak sikerült javítania az idején, így az első sorból indulhatnak a versenyen.

„Kicsit furcsa pillanat volt elveszíteni az autót, de megint csak nem igazán ismerem a határokat, azt hiszem, és csak egy kicsit többet próbálkozom. Aztán igen, hirtelen elpattant az 5-ös kanyarban, és megpróbáltam az úton tartani, de ez nem igazán sikerült” – mondta.

Verstappen nem tehetett mást, mint hogy hagyta, hogy a mögötte lévő versenyzők megelőzzék, és kénytelen volt beérni a harmadik rajtkockával. A hiba sokba kerülhet, ugyanis így a két Ferrari szabadon választhat taktikát a versenyre.

Ennek ellenére a holland elégedett, mert a kevés adat miatt nem tudták, hogy a beállítás elég gyors-e ahhoz, hogy tartani tudják a Ferrarit. A kvalifikáció megerősítette, hogy vasárnap lehet esélyük a győzelemre. „Úgy gondolom, összességében az autó versenyképes. Ismét jó a végsebességünk, remélem, hogy ez segíthet nekünk” – zárta.