hero image
dppi

Verstappen rövidesen háromszoros világbajnok lehet, beszédes számok

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/08/28 13:00
Ezek a számok is megmutatják, hogy Max Verstappen más ligában játszik a Red Bullal, addig Sergio Pérez ugyanazzal az autóval a közelében nincs.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Max Verstappen a Holland Nagydíjat is megnyerte, és ezzel igencsak közel került ahhoz, hogy matematikai szinten is utolérhetetlenné váljon. Igen jó esélyei vannak arra, hogy heteken belül behúzza a harmadik F1-es címét.

Sergio Pérez valószínűleg másodikként zár majd, de sokkoló lehet a különbség kettejük között. Jelenleg is az, 201 pontot számol Pérez, és még mindig nincs túl messze tőle Fernando Alonso az Aston Martinnal.

Alonso mostanában nem volt dobogós az Aston Martin visszaesése miatt, de Hollandiában visszatért. Ez a 168 pont igencsak jó eredmény a csapattól, addig Lance Stroll 47 pontos, és sok kritikát kap.

Lewis Hamilton sem élete szezonján lesz túl, bár csapaton belül egyre inkább elveri George Russellt. Hamilton Alonso mögött 156 pontos, addig a 99 pontos Russellt a két ferraris is megelőzi. Igaz, Leclerc is 99 pontot gyűjtött eddig, és Sainz 102 egységnél tart.

A legjobbak között van még Norris 75 ponttal, köszönhetően a McLaren feltámadásának. Ezzel viszont csak Strollt és Gaslyt előzi meg a TOP-10-ben, ugyanakkor bizakodó lehet az autója teljesítménye miatt.