hero image
dppi

Verstappen rövidesen háromszoros világbajnok lehet, beszédes számok

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Ma 23 éve meglepte a Forma-1-et Michael Schumacher öccse

Motorsport.hu
2023/08/28 13:00
Ezek a számok is megmutatják, hogy Max Verstappen más ligában játszik a Red Bullal, addig Sergio Pérez ugyanazzal az autóval a közelében nincs.

Max Verstappen a Holland Nagydíjat is megnyerte, és ezzel igencsak közel került ahhoz, hogy matematikai szinten is utolérhetetlenné váljon. Igen jó esélyei vannak arra, hogy heteken belül behúzza a harmadik F1-es címét.

Sergio Pérez valószínűleg másodikként zár majd, de sokkoló lehet a különbség kettejük között. Jelenleg is az, 201 pontot számol Pérez, és még mindig nincs túl messze tőle Fernando Alonso az Aston Martinnal.

Alonso mostanában nem volt dobogós az Aston Martin visszaesése miatt, de Hollandiában visszatért. Ez a 168 pont igencsak jó eredmény a csapattól, addig Lance Stroll 47 pontos, és sok kritikát kap.

Lewis Hamilton sem élete szezonján lesz túl, bár csapaton belül egyre inkább elveri George Russellt. Hamilton Alonso mögött 156 pontos, addig a 99 pontos Russellt a két ferraris is megelőzi. Igaz, Leclerc is 99 pontot gyűjtött eddig, és Sainz 102 egységnél tart.

A legjobbak között van még Norris 75 ponttal, köszönhetően a McLaren feltámadásának. Ezzel viszont csak Strollt és Gaslyt előzi meg a TOP-10-ben, ugyanakkor bizakodó lehet az autója teljesítménye miatt.