Csalódottan adott interjút Max Verstappen az ausztráliai kiesését követően: a regnáló világbajnok azt mondta, 45 futamra van szükségük ahhoz, hogy felzárkózzanak a Ferrarihoz, ami körülbelül 2 évnek felel meg.

Max Verstappennek az idei évben eddig meglehetősen felemás a mérlege: bár Szaúd-Arábiában győzni tudott, a másik két versenyen technikai meghibásodás miatt kiesni kényszerült a versenyből – vélhetően Bahreinben és Ausztráliában is a második helyen intették volna le.

Pillanatnyilag pedig a Ferrari erősebbnek tűnik a Red Bullnál, és erről nyilatkozott a holland pilóta is, aki szerint körülbelül 2 évnyi lemaradásban lehetnek a maranellóiakhoz képest, ha évi 22-24 versennyel számolunk.

„45 versenyre van szükségünk, hogy elkapjuk a Ferrarit, hogy felzárkózzunk hozzájuk, és hogy gyorsabbak legyünk náluk, de jelenleg számos területen előrébb járnak, mint mi” – magyarázta Verstappen a The Race-nek.

„A hétvégén egyáltalán nem éreztem magam jól az autóban, és rossz volt látni, mennyire gyorsan kopnak a gumik. Korábban sosem szenvedtem ennyire a szemcsésedés miatt” – tette hozzá a vélhetően üzemanyagrendszer okozta gondok miatt kieső pilóta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL