ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
856 n

Verstappen szerint a szezon végén még nagyon fontosak lehetnek a most elvesztett pontok

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen elmondása szerint elégedett lett volna a második hellyel is az év első F1-es versenyén, ezért sem vállalt annyi kockázatot, a most elvesztett pontok pedig szerinte az idény végén még sokat számíthatnak.

Max Verstappen sokáig úgy tűnt, hogy a második helyen fog célba érni Bahreinben, de végül az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt kiesett a versenyből, és a teljes Red Bull-csapat pont nélkül távozik a szezonnyitóról.

A holland pilóta azt nyilatkozta, jobb versenytempóra számított, és azért kellett „futni hagynia” egy ponton Leclerc-t, mert túlmelegedéssel küzdött.

„A sebesség már az elejétől kezdve sem volt olyan, mint amit a pénteki nap alapján reméltünk, de ez benne van a pakliban az első versenyhétvégék egyikén. A második helyen álltam, aztán jött a kormányzási és a fékproblémám. Amikor támadni akartam, rögtön túlmelegedett a kocsi, ezért kellett „futni hagynom” Charles-t a csatánk után.”

Verstappen ezután hosszasabban is kifejtette, milyen problémákkal szenvedett a verseny késői szakaszában, amelyből az egyik gond végül a kieséséhez is vezetett a Bahreini Nagydíjon.

„Nem volt egyszerű ezekkel a problémákkal vezetni. Többé nem volt érzésre természetes a vezetés, és nem tudtam, mire számíthatok a kocsitól. Elvesztettem a szervót, ezzel nehezebbé vált a kormányzás, és majdhogynem beakadt a kormány bizonyos pontokon.”

„Tehát már így is nehéz dolgom volt, de a legnagyobb gond csak ezt követően lépett fel. Úgy tűnt, mintha többé nem folyna üzemanyag a motorba, és természetesen ezt egyáltalán nem szeretnéd.”

„Főleg nem örülsz ennek azután, hogy ennyire pozitívan alakultak a tesztnapok és a versenyhétvége is – egészen eddig. A második hellyel sok pontot szerezhettünk volna, jól indíthattuk volna a bajnokságot, nagyon nagy csalódás, hogy mindkét autónkkal kiestünk.”

A 24 éves versenyző arra is rávilágított, izgalmas lehet az idei szezon, így a „végelszámolásnál” még nagyon fájdalmas lehet a most elvesztett 18 pont.

„Magadnak és a csapatodnak is azt mondod, hogy pontokat kell szereznünk. Nem számít, hogy első vagy második helyen érsz célba, pontokkal kell indítanod, és ezt is tartottuk a szemünk előtt.”

„Nem igazán vállaltam kockázatot a rajtnál és a Charles-lal vívott csatánk is tiszta volt. Igazából elégedett lettem volna a második hellyel, csalódást keltő a csapat számára is, hogy ennyi pontot vesztettünk rögtön.”

„Főleg így, hogy a szezon legvégéig nagyon izgalmas lehet a világbajnokság, így pedig fontosak lehetnek még ezek a pontok” – fogalmazott a regnáló világbajnok a sajtónak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL