hero image
DPPI

Verstappen szerint az első kanyar ijesztő volt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Motorsport.hu
2023/07/02 11:18
Max Verstappen nyerte a szombati sprintfutamot a Red Bull Ringen, de elégedetlen volt csapattársa viselkedésével a verseny elején, mivel úgy vélte, Sergio Perez mindkettejüket veszélybe sodorta.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

"A rajt nem volt tökéletes, a hajtott kerekek túlságosan megcsúsztak, de az első kör után, amikor visszatértem az élre, már csak a gumikra kellett vigyáznom, mert egyértelmű volt, hogy ha nem kezd újra esni az eső, akkor 24 kör intermediate gumikon elég sok lesz.

Az utolsó öt körben már sokkal gyorsabban lehetett volna menni a slick gumikon, ám nagy volt az előnyünk, így nem volt értelme a boxba menni, ezért inkább csak a pályán maradtunk.

Egy kicsit ijesztő volt az első kanyaros incidens. Nagyon csúszós, amikor a fűre kényszerülsz, de sikerült kontroll alatt tartanunk az autót, és utána már csak a magunk módján futottuk a versenyt", mondta a holland.

Perez szerint nem történt semmi extra, a futam után pedig meg is beszélték a dolgokat.

"Jól rajtoltam, Max és én küzdöttünk egy kicsit, de végül pozíciót vesztettünk Hülkenberggel szemben. Az első körökben nagyon gyorsan volt, és nem volt könnyű utolérni a Haas autóját.

Szerintem Max dühös volt, amiért a második kanyar előtt támadtam őt, de egyszerűen nem vettem észre. Az első kanyar nem sikerült túl jól, így próbáltam védeni a pozíciómat, de amint észrevettem, hogy ott van az autója, hagytam neki helyet a pályán..

Ettől függetlenül minden rendben van, már beszéltünk a történtekről. A lényeg, hogy az első két helyet megszereztük, de meg kell jegyezni, hogy nagyon rosszak voltak a látási viszonyok a pályán".