hero image
dppi

Verstappen szerint nem értékelik eléggé, mennyi tehetség van a Forma-1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/01/04 09:14
Max Verstappen dicsérte a Forma-1-et sokszínűségéért és a „hihetetlen mennyiségű tehetségért”, ami a sportág szépségét adja, mondván, ezt a rajongók nem mindig értékelik eléggé.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Verstappen tavaly második világbajnoki címét szerezte a Ferrari pilótáját, Charles Leclerc-t maga mögé utasítva. A holland és a monacói csatája előtt 2021-ben egy vérig menő csata előzte meg Verstappen és Lewis Hamilton között, amely az utolsó pillanatban, unalomig ismételt körülmények között dőlt el.

Verstappen a Racernek elmondta, a Forma-1 szurkolói nem mindig értékelik, milyen szintű teljesítmény van előttük a Forma-1-ben, vagy a motorsportban általában: „Mindenki másmilyen abban az értelemben, ahogy csatáznak és versenyeznek.”

„De épp ez a szép ebben a sportban, mert ha mindenki ugyanolyan lenne, akkor nagyon unalmas lenne. Igen, sok jó pilóta van, de ha ugyanúgy viselkednének, akkor nem lenne elég izgalmas nézni. Emiatt érzem úgy, hogy értékelnünk kellene, milyen mennyiségű tehetség van a világon és persze különösen a Forma-1-ben.”

A kétszeres világbajnok és 35-szörös futamgyőztes szerint tavalyi erőfeszítéseit nagyban meghatározta, hogy a 2022-es évet nagyon rosszul kezdték és hogy emiatt komoly hátrányba került Leclerc mögött, így neki kellett az üldöző szerepét eljátszania.

„Versenyzőként szerintem minden évben tanulsz valamit, egyre tapasztaltabb leszel és elgondolkodsz azon, mit tudsz jobban csinálni. Szóval tudod, hogy amikor a bajnoki címért kell küzdened, akkor minden versenyen a lehető legtöbb pontot kell összeszedned. Ezért volt nagyon nehéz év elején, amikor sokszor kiestünk.”