hero image

Verstappen túlzásnak érzi az FIA beavatkozását a delfinezés visszaszorításába

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/06/18 13:32
A Forma-1 regnáló világbajnoka szerint nem helyes szezon közben szabályokat módosítani, különösen egy olyan probléma esetében, amelynek a megoldás meglehetősen kézenfekvő.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Az FIA csütörtök este jelentette be, hogy a harmadik kanadai szabadedzéstől kezdődően kötelezhetik a csapatokat az autójuk hasmagasságának megemelésére, amennyiben a kelleténél jobban pattog a konstrukció.

Az azerbajdzsáni versenyhétvége után több pilóta is arra panaszkodott, hogy a delfinezés már az egészségükre is negatív hatással van, többen is hátfájdalomra, fejfájásra panaszkodtak. A regnáló világbajnok nem ért egyet a szabályalkotó testület beavatkozásával, a holland ugyanis nem hiszi, hogy szezon közben változtatni kellene a szabályokon.

„Függetlenül attól, hogy ez a szabályozás kinek segít, vagy kit érint hátrányosan, úgy gondolom nem helyes az év közepén módosítanunk a szabályokat. Természetesen, megértem a biztonsági vetületét a dolognak, de bármelyik mérnökkel beszélsz a paddockban, tudja, ha megemeled az autó hasmagasságát, kevesebb problémád lesz" - mondta a holland.

„Úgy gondolom, hogy nekünk versenyzőknek és a csapatoknak kell megtalálni azt a határt, amivel a testünk még képes megbirkózni. Ha nem tudod csökkenteni a pattogást, akkor feljebb kell emelni a hasmagasságot, ennyire egyszerű“ - szögezte le Verstappen.

A holland szerint az FIA delfinezéssel kapcsolatos szigorításának egyik nagy hátránya lehet, hogy nehéz lesz ellenőrizni. „Azt hiszem, senki nem számított egy ilyen jelenségre. Sok okos ember dolgozik a Forma-1-ben, remélhetőleg hamar - ha nem is idén -, találunk megoldást a kiküszöbölésére.“