Ha Michael Schumacher rekordját is megdönti Max Verstappen a Forma-1-ben, akkor valószínűleg Lewis Hamiltont is be fogja fogni.

Verstappen már Ausztrál Nagydíjon is nyerhetett volna, viszont nem volt szerencséje a technikával. Sokba került neki mindez, bár nem volt túlzottan feszült miatta, mert tudta jól, sok verseny van még hátra, másrészt egyértelműen a leggyorsabb autóval versenyez.

Az sem mellékes, hogy a Red Bullnál nem a legveszélyesebb csapattársat kap, Pérez eddig egy szezonban sem volt rá igazán veszélyes. Más lenne a helyzet, ha például Alonso ülne a Red Bullban, viszont ez aligha fog megtörténni, de Sainz visszatérésére lehet reális esély, mert a Ferrari már nem számít rá.

Verstappen addig még begyűjthet pár győzelmet, és ha így folytatja tovább, az év végére sokkal közelebb lehet Michael Schumacher rekordjához. A német legenda a pályafutás során összesen 91 futamgyőzelmet szerzett, amivel a második helyen áll, addig Lewis Hamilton 103 győzelmet gyűjtött eddig.

Kissé sokkoló is belegondolni abba, hogy Hamilton legutóbb 2021-ben nyert futamot az F1-ben, így a győzelmei számát az elmúlt években egyetlen egy alkalommal sem tudta növelni. Soha nem volt példa hasonlóra a karrierje során, és ez olyasvalami, amivel igencsak meg kellett barátkoznia, mert nagy sorozata szakadt meg ezzel.

Verstappen már 57 győzelemnél jár, amivel Vettelt is megelőzte, aki 53 ilyen sikerrel a háta mögött köszönt el az F1-től. Mindössze két győzelemmel előzte meg a német bajnok a franciák régi kedvencét, Alain Prostot. Ayrton Senna pedig úgy a 6. a listán 41 győzelemmel, hogy 1994-ben tragikus módon életét vesztette. A TOP-10-ben az aktív versenyzők közül még Alonso van ott hetedikként 32 első hellyel, és már több mint 10 éve nem állhatott a dobogó legfelső fokán.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL