hero image

Verstappen újabb neves rangsorra került fel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/06/21 13:36
Max Verstappan szorgosan lépked előre a Forma-1 történelmének legsikeresebb versenyzőiről szóló listákon, a Red Bull holland világbajnoka ezúttal a legtöbb győzelemmel bíró pilóták elitjébe került be.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Kanadai Nagydíj a 26. győzelmet hozta Max Verstappen számára. A holland 2016-ban nyerte meg első nagydíját Spanyolországban, majd 2021-ig minden szezonban legalább háromszor is győzelemre vezette a Red Bullt. A 2021-es tíz és a 2022-es év eddigi hat győzelmével Verstappen immár a számok tekintetében minden idők legnagyobb Forma-1-es pilótái közé tartozik.

A Forma-1 eddigi legtöbb győzelmét még mindig Lewis Hamilton tartja, és az összesen 103 győzelmével még eltart egy ideig, amíg Verstappen meg tudja dönteni ezt a rekordot, de 26 győzelmével a holland szilárdan benne van az első tízben. A regnáló világbajnok Jim Clarkot és Niki Laudát (25 győzelem) is megelőzi, és alig marad el Jackie Stewarttól (27 győzelem).

Tizenhárom futammal a szezon vége előtt Verstappen még feljöhet a hatodik helyre a legtöbb győzelemmel rendelkező pilóták rangsorában. Ezt a helyet jelenleg Fernando Alonso foglalja el 32 győzelemmel, és úgy tűnik, kevés az esélye egy újabb első helyre tőle ebben a szezonban. A jelenlegi versenyzők közül Sebastian Vettel 53 győzelemmel szintén még mindig az első tízben van.