Sajnos a Forma-1-es Magyar Nagydíj sem telt el szurkolói rendbontás nélkül, amely az elmúlt hetekben szinte szerves része lett a versenyhétvégéknek. Ezúttal szurkolók egy csoportja Lewis Hamilton nevével ellátott sapkát égetett.

Az előző hétvége során egy meglehetősen rossz minőségű videó kapott szárnyra a közösségi médiában, amelyen látszólag néhány Forma-1-es szurkoló a Hamilton-rajongók számára készített sapkát éget.

A szurkolói rivalizálás az elmúlt hetekben éleződött ki igazán, Silverstone-ban a Hamilton-rajongók fütyülték ki Max Verstappent, majd az Osztrák Nagydíjon a holland szimpatizánsai törtek ki üdvrivalgásban, amikor a hétszeres világbajnok összetörte a Mercedest a kvalifikáción.

Verstappen és Hamilton rivalizálása természetesen a tavalyi szezonzáró, Abu Dhabi Nagydíj után érte el tetőfokát, amikor a holland kaotikus körülmények között hódította el pályafutása első világbajnoki címét.

A Forma-1 egyébként az elmúlt hetekben tapasztalat incidensek hatására a múlt héten elindította "Drive It Out" névre keresztelt kampányát, amely a kirekesztő, rasszista, homofób és nőgyűlölő attitűdöt igyekszik kiszűrni a száguldó cirkusz lelátóiról.

Verstappen természetesen reagált a Hamilton-relikviák elégetésére is. „Természetesen ez elfogadhatatlan viselkedés. Teljes mértékben elutasítom és undorítónak találom“ - fogalmazott a Red Bull versenyzője.

„Összességében viszont úgy gondolom, hogy a szurkolók többsége sportszerűen biztatott minket, ami az egész verseny alatt és a dobogón is érezhető volt. Ennek így kellene lennie. De azok a videók, amelyeken árucikkeket égetnek, undorítóak“ - szögezte le Verstappen.

A regnáló világbajnok óriási lépést tett az újabb bajnoki cím felé a Hungaroringen, miután a tizedik helyről rajtolva megnyerte a Magyar Nagydíjat és 80 pontra növelte előnyét Charles Leclerc előtt kilenc futammal a szezon vége előtt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL