hero image
dppi

Verstappen: Valamiért azt gondolják, hogy nem vagyok csapatjátékos...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/29 08:29
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen arról beszélt, hogy sokan nem látják, mi folyik a színfalak mögött, és ezért nem tartják csapatjátékosnak – a holland szerint nincs igazuk.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Komoly hullámokat vert a Brazil Nagydíj végén, hogy Max Verstappen a csapat kérése ellenére sem engedte vissza maga elé Sergio Perezt, aki ekkor még harcban volt a világbajnoki második helyért – ez végül nem jött össze a mexikóinak, de nem ezen a 2 ponton múlt.

Verstappen egy interjúban elmondta, szerinte sokan nem tartják csapatjátékosnak, ő viszont annak tartja magát, ennek kapcsán arról beszélt, hogy nyíltan meg szokta osztani a beállításait a csapattársával:

„Szerintem még ha beszélek is erről, akkor sem fogják megérteni. Az emberek nem értik, hogy mi történik a színfalak mögött. Valamiért azt gondolják, hogy nem vagyok csapatjátékos” – kezdte a Viaplaynek.

„Pedig mindig nagyon nyílt vagyok, csak ezt nem látják kívülről. Azonban a szezon során mindenki azon dolgozik, hogy megtalálja a megfelelő beállításokat, mi pedig a versenymérnökömmel elég jók vagyunk a helyes irány megtalálásában.”

„És általában a csapattársam is ezeket a beállításokat alkalmazza. De persze erről sosincs szó, és persze nem is szükséges, hogy beszéljünk erről. De ezek is fontos dolgok a csapatjáték során, mert a kocsijainknak jól kell viselkedniük a pályán.”