Több mint 2 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole-t Max Verstappen, mögötte pedig a világbajnoki második helyért küzdő Sergio Perez és Charles Leclerc végzett.

Már villanyfényes körülmények között és a korábbiaknál hűvösebb időben rendezték az időmérő edzést Abu-Dzabiban. A Q1 első felében Verstappen kezdett a legjobban Perez előtt, mögöttük pedig 4 tized feletti hátránnyal következett a Ferrari – ekkor Vettel, Schumacher, Bottas, Albon és Latifi állt kieső helyen.

Vettel sokat tudott javítani, így továbbjutott, Alonso 52 ezreddel úszta meg a korai kiesést, Magnussen, Gasly, Bottas, Albon és Latifi viszont búcsúszott – sokat elmond arról, milyen szoros volt a Q1, hogy 4 továbbjutó 1 tizeden belül volt a kieső Magnussenhez képest.

A Q2-ben a két Mercedes futott először, a használt gumikon Russell vezetett, Hamilton pedig a második helyen állt, és a rádión a fékekre panaszkodott.

Ahogy jöttek a mért körök, folyamatosan változott az állás, miután mindenki teljesítette az első körét, Perez állt az élre, majd Verstappen, Sainz és Norris jött, a kiesőzónában pedig Cunoda, Ricciardo, Stroll, Schumacher és Csou állt.

Verstappen a hátsó tapadás hiányára panaszkodott, Hamilton pedig bejött a két Red Bull közé a nagy tűzijáték kezdete előtt, amikor már csak 4 perc volt hátra az időmérő második felvonásából.

Vettel a Q2-ben is remek kört rakott össze, így tovább is jutott. Alonso, Cunoda, Schumacher, Stroll és Csou búcsúzott, de ismét nagyon szoros volt a mezőny, a 6. Norris és a 11. Alonso között kevesebb mint 2 tized volt.

A Q3-ba tehát a két Red Bull, a két Ferrari, a két Mercedes, a két McLaren, valamint Vettel és Ocon jutott be, és mivel a két Ferrari is csak 1 tizedre volt a Q2 leggyorsabbjától, Pereztől, így izgalmas záró felvonásra számíthattunk.

A Q3 kezdetekor Verstappen csak később hajtott a pályára, Vettel és Ricciardo pedig a garázsban várt, amíg a többiek megfutották az első körüket. Norris nem fejezte be a körét, íg heten futottak mért kört: Verstappen az élre állt, Sainz, Perez, Leclerc, Hamilton volt a további sorrend.

Az időmérő legvégén Verstappen tovább javított, így az övé lett a pole, mögötte a világbajnoki második helyért küzdő Perez és Leclerc végzett. Sainz a negyedik lett, a Mercedesé a harmadik sor Hamilton, Russell sorrendben, Norris a hetedik, Ocon a nyolcadik.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL