hero image

„Verstappennek nem kell bizonyítania Leclercnek”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/06/24 15:57
Max Verstappen jócskán elhúzott a bajnokságban a második és harmadik előtt. Karun Chandhok úgy véli, hogy Verstappen és Charles Leclerc között más csata zajlik, mint a holland tavalyi háborúja Lewis Hamilton ellen.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Red Bull Racing versenyzője 49 ponttal vezet a Ferrari-pilóta előtt, hat győzelmet aratva, míg Leclerc neve mellett csak kettő van. Red Bull-os csapattársa, Sergio Perez egy győzelemmel még mindig kettejük között van a második helyen.

Chandhok úgy érzi, hogy Leclerc és Verstappen idei harca sokkal tisztább, mint a tavalyi küzdelem Hamilton és a holland között. Chandhok szerint azért, mert Verstappennek idén kevesebbet kell bizonyítania, mivel már világbajnoknak mondhatja magát.

A Sky Sportsnak nyilatkozva a korábbi F1-es pilóta azt mondta: „Szerintem Verstappen másképp vezet Leclerc ellen, mint tavaly Hamilton ellen. Akkor tényleg szüksége volt arra, hogy Lewis ellen bizonyítson. Lewis volt a király, Maxnak pedig le kellett őt taszítania a trónról, így agresszívebbnek kellett lennie." Most, hogy Verstappen maga a „király" a 2021-es világbajnoki címe miatt, már kevésbé van szükség a bizonyításra.

Chandhok szerint az is segít, hogy Leclerc egész profi pályafutása során Verstappen riválisa volt: „Egyidősek, és nem érzem, hogy Maxban megvan az akarat, hogy Leclerc ellen bizonyítson. Egyenrangú félként tekint Leclerc-re, aki ellen gyerekkorában küzdött. Ezért sokkal tisztábbak a párharcok."