hero image

Veszélyben Monaco F1-es helye, megszólaltak a csapatfőnökök: „Nem élhetünk a múltban...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/05/15 14:11
Egyelőre nem biztosított a tradicionális helyszínnek, Monacónak a Forma-1-es jövője, erről pedig a Red Bull és a Haas csapatfőnökét is megkérdezték – Günther Steiner szerint nem lehet a múltban élni.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Egyelőre kérdéses, hogy a Forma-1-es naptárban maradhat-e Monaco, hiszen anyagilag nem kifejezetten kedvező a jelenlegi monacói konstrukció a sport számára, ráadásul nagyon nehéz előzni az ikonikus utcai pályán.

Monaco helyzetéről a csapatfőnökök, többek között a Red Bull első embere, Christian Horner is elmondta a véleményét, aki szerint fejlődni kell, a pálya pedig a hagyatéka miatt fontos:

„Ha Monaco egy új pálya lenne, és azt mondanák, hogy ők fogják a legalacsonyabb rendezési díjat fizetni és nem lehet előzni a pályán, akkor nem is kerülhetne be az F1-be. Tehát Monaco a történelme, a hagyatéka miatt fontos.”

„Azt gondolom, hogy fejlődni kell. Ha egyhelyben állsz, akkor visszafelé mész, ez pedig a sport minden egyes területére igaz” – idézte Hornert a Speedcafe.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner pedig azt mondta, hogy szerinte maradnia kellene Monacónak, viszont a megfelelő feltételekkel, hiszen nem lehet a múltban élni:

„A Forma-1-ben folyamatosan változnak a dolgok. Mindig fejlődni kell, a sodorban kell maradnunk, és ha ez azt jelenti, hogy változtatni kell a jelenlegi modellen, akkor változtatnunk is kell.”

„Ugyanis nem élhetünk a múltban. Azt gondolom, hogy a Liberty helyesen próbálja intézni a dolgait. Monaco pedig nyilvánvalóan nagyon fontos az F1-nek, egy nagyon jó eseményről van szó, tehát remélhetőleg a naptárban marad, de a megfelelő feltételekkel” – mondta Steiner.