hero image

„Vettel 2014 óta már nem ugyanaz a versenyző...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/01/21 15:59
A Sky Sports szakértője és a korábbi F1-es pilóta Anthony Davidson egyetért Martin Brundle-lel abban, hogy Sebastian Vettel nincs a jelenlegi 5 legjobb Forma-1-es között, és felsorolta, kik vannak szerinte a top 5-ben.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Néhány héttel ezelőtt Martin Brundle, a Sky Sports F1 szakértője azt mondta, szerinte Sebastian Vettel nincs ott a jelenlegi öt legjobb Forma-1-es versenyző között, a kollégája, Anthony Davidson pedig egyetért vele.

Davidson a Motorsport.com-nak nyilatkozott, amelyben elmondta, szerinte Vettelnek jobban feküdtek a hibrid-éra előtti, könnyebb és agilisebb autók.

„Mindig nehéz megítélni, hogy kik a legjobb versenyzők, mert nagy hatása van annak is, hogy milyen autót vezetsz. De ha az öt legjobbat próbáljuk megnevezni, természetesen ott van Max Verstappen és Lewis Hamilton, és én Charles Leclerc-t is a legjobbak közé sorolnám.”

„Ha megemlítjük Carlos Sainzot, akkor már négynél járunk, és ott van még Lando Norris, ezzel meg is van az öt. Szóval egyetértek Martinnal.”

Vettel 2020 végén távozott a Ferraritól, és 2021 óta az Aston Martin versenyzője. Davidson azt mondta, körülbelül azt kapta Vetteltől tavaly, amire számított, és jobb formát mutatott, mint az utolsó ferraris évében.

„Kicsit hullámzó volt az éve. Néhány pálya jobban, néhány pedig kevésbé feküdt neki. De jobban érezte magát a bőrében, ez pedig általában jobb teljesítménnyel is jár. Talán a 2022-től érkező autók jobban fognak feküdni a stílusának.”

„Nekem az a benyomásom, hogy azóta nem igazán érzi otthon magát az F1-es autókban, amióta 2014-ben megérkeztek a nagyobb és nehezebb kocsik. Onnantól kezdve az én szememben Seb már nem ugyanaz a versenyző, aki azelőtt volt.”

„Jó tempót tudott mutatni a ferraris időszaka elején, de én így is látok különbséget abban, hogy hogyan vezetett akkor, és hogyan vezetett a fantasztikus Red Bull-os éveiben. Szerintem a könnyebb és agilisebb autók jobban fekszenek a vezetési stílusának, ezért nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan teljesít majd a 2022-es autóban.”

2022-ben viszont ismét nőni fog az F1-es autók tömege: a minimum tömeg 752 kg-ról 795 kg-ra nő, többek között az egységesített alkatrészek és a nagyobb gumik miatt.

„Az igaz, hogy kicsit még nehezebbek lesznek a kocsik, viszont teljesen másképp képzik majd a leszorítóerőt a ground effect miatt. Meglátjuk, hogyan teljesít Seb, de a tavalyi teljesítménye hasonló volt ahhoz, mint amit vártam tőle.”