hero image

Vettel: a 2017-es bakui események közelebb hoztak minket Hamiltonnal

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/01/09 11:29
Sebastian Vettel kifejtette, hogy a 2017-ben, Azerbajdzsánban közte és Lewis Hamilton között történt ellentmondásos eset végső soron közelebb hozta őket egymáshoz emberként, még ha akkor egyáltalán nem is értettek egyet.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Emlékezhetünk rá, hogy a biztonsági autós fázis végén Vettel azt hitte, a versenyt vezető brit féktesztelte őt, ezért Ferrarijával bement mellé, majd szándékosan nekikormányozta azt Hamilton Mercedesének.

Az esetből végül a németet hozták ki bűnösnek, aki kapott egy tíz másodperces időbüntetést, miközben Hamiltonnak a futam második felében gondjai akadtak a fejtámaszával, ezért kiszállt a győzelemért folyó küzdelemből.

A Beyond the Grid podcastnek Vettel azonban korábban elmesélte, pontosan mi játszódott le a fejében, amikor az incidens történt. „Nagyon feldúlt voltam. Ez egy olyan eset volt, amikor a dolgok nem nekem megfelelően alakultak. Mérges voltam, és az érzelmi oldalam talán túlságosan is átvette az irányítást.”

„Az a pillanat viszont valójában kulcsfontosságú volt, mert akár még jobban eltaszíthatott volna minket egymástól, vagy közelebb is hozhatott volna, és ez esetben az utóbbi történt. Aztán persze átgondoltam a történteket, és még ha akkor nem is éreztem igazságosnak, amit csináltam, az nem volt helyes.”

„Meg akartam neki mutatni, el akartam neki mondani, de nyilván sisakot viselünk, és nehéz így kommunikálni. Az pedig egyfajta kommunikáció volt a részemről.”

Végül azonban valóban jobban jöttek ki ebből az esetből, hiszen az utóbbi években Vettel és Hamilton már jóval többször dicsérte a másik pályán és azon kívül mutatott jelenlétét. Baku után pedig Vettel szerint is jobb barátokká váltak.

„Nem volt sportszerű, amit csináltam, ezt pedig később el is ismertem, majd megbeszéltük a történteket, és attól a pillanattól kezdve közelebb kerültünk egymáshoz.”