hero image

Vettel a 8. helye után: „Már gyengébb teljesítménnyel is nyertem futamot!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/04/25 14:10
Az Aston Martin versenyzője, Sebastian Vettel az Emilia-Romagna Nagydíjon meg tudta szerezni az első pontjait, ezt követően pedig elégedetten nyilatkozott a stratégiájukról és a saját teljesítményéről is.

Sebastian Vettel a nyolcadik helyen zárt vasárnap Imolában, ahol a 2022-es szezon első pontjait gyűjtötte be. A négyszeres világbajnok elégedetten összegezte a történteket, ugyanakkor hozzátette, hogy gyengébb teljesítménnyel már futamot is tudott nyerni.

„Mindent jól ment a mai futamon, és a körülmények is kezünkre játszottak. Jó dolog, hogy sikerült megszerezni az első pontjainkat, ez a nyolcadik hely olyan számunkra, mint egy győzelem” - mondta Vettel az Emilia-Romagna Nagydíj utáni sajtótájékoztatón.

„Nem voltam biztos abban, hogy a gumik ki fogják bírni a verseny végéig, de végül kibírták. Stratégiai szempontból is mindent helyesen csináltunk, és a saját teljesítménnyel is nagyon elégedett vagyok. Már gyengébb teljesítménnyel is nyertem futamot.”

„Ma a körülmények lehetőséget adtak nekünk, mi pedig ki is használtuk. Legyünk őszinték, nyers tempó tekintetében nem lettünk volna ott a top 10-ben. De az ilyen versenyeken a megfelelő döntéseket kell meghoznod, nekünk pedig ez sikerült is.”