hero image

Vettel a fiatalkori önmagát látta Leclerc-ben a Ferrarinál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/06 15:59
A Forma-1-től idén visszavonuló Sebastian Vettel két szezonon keresztül volt Charles Leclerc csapattársa a maranellóiaknál, azonban ez éppen egy olyan periódusban történt meg, amikor a csapat nem éppen a legszebb napjait élte.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Charles Leclerc 2019-ben lett a négyszeres világbajnok csapattársa a Ferrarinál és a két pilóta azonnal jó kapcsolatot alakított ki. Hiába azonban a jó együttműködés, az olaszok éppen egy mélyponton találták magukat akkoriban.

„2017-ben remek autónk volt, de alulmaradtunk. Egy évvel később ismét remek konstrukciót építettünk, de akkor sem sikerült nyernünk. Egészen egyszerűen ezekben a szezonokban nem tudtuk tartani a fejlesztési tempót és egyszerűen visszaestünk“ - mondta a német Tom Clarksonnak a Beyond The Grid podcastjében.

„2019 egy kicsit furcsa év volt, mert a szezon eleje számomra döcögősen indult. Ezek után elkezdesz azon gondolkodni, hogy valójában mi lehetett a probléma az elmúlt időszakban és talán egy kicsit túl is gondoltam a dolgokat. Ekkor érkezett meg Charles.“

Leclerc kis híján már a második ferraris versenyét meg tudta nyerni Bahreinben, ám míg a fiatal versenyző vágya akkor még csak az volt, hogy futamokat nyerjen a Forma-1-ben, Vettelnek komolyabb tervei voltak.

„Nem csak az volt a célom, hogy versenyt nyerjek, mert azt már megtettem. Bajnokságot akartam nyerni, méghozzá úgy, hogy sok-sok futamot húzok be. Kicsit belevesztem ebbe a küzdelembe és ezért nem teljesítettem a legjobb versenyeket.“

„Ugyanakkor, rengeteg tanulságot vontam le, ami mindennél fontosabb. Aztán a koronavírus-járvány kirobbanása után még inkább rágörcsöltem erre. Ez bárkivel előfordul, én sem vagyok kivétel“ - fogalmazott a német.

Vettel azonban visszatekintve a Leclerc mellett eltöltött szezonokra elárulta, nagyon élvezte a közös munkát, aki bizonyos szempontból fiatalkori önmagára emlékeztette.

„Charles akkor a pályafutása és az élete teljesen más időszakában volt. Vicces volt megfigyelni őt, szerintem nagyon jól kijöttünk egymással. Tanított nekem néhány dolgot, nem is feltétlenül a vezetésről. Kicsit olyan érzés volt, mintha a fiatalkori önmagamat látnám, kellett egy kis idő, hogy erre rájöjjek“ - zárta a négyszeres világbajnok.