hero image

Vettel a jövőjéről: „Nem ezért vagyok itt...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/05/13 14:12
Az Aston Martin versenyzője, Sebastian Vettel arról nyilatkozott, hogy nem a top 10-en kívüli pozíciókért van itt, hanem győzni akar. A jövőjéről viszont még nem döntött a német.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Bár az Aston Martin komoly reményekkel állt a Forma-1 új érája előtt, jelenleg csak a Williamst tudják megelőzni a csapatbajnokságban, vagyis csak tovább romlott a teljesítményük 2021-hez képest.

Az egyik pilótájuk, Sebastian Vettel pedig már 35 éves lesz nyáron, így sokakban felmerül a kérdés, hogy mennyire motiválja a középmezőnybeli harc a négyszeres világbajnokot. Amikor az AFP hírügynökség a jövőjéről kérdezte Vettelt, így felelt:

„Engem a győzelem érdekel. Még nem hoztam döntést a jövőmről, viszont eléggé el voltam kényeztetve, hiszen sokáig elöl voltam, és tudom, hogy ez mennyire csodálatos érzés. Nem titok, hogy a csapat többet akart, elöl akartunk lenni, most mégis a mezőny végén vagyunk. De nagyon-nagyon keményen dolgozunk.”

Vettel hozzátette, a karrierje elején még teljesen máshogy állt a dolgokhoz, mint most, 51 futamgyőzelemmel a neve mellett – nem a pontszerző helyeken kívüli pozíciókért van az F1-ben:

„Azonban amikor a mezőny hátsó szekciójában vagy, akkor nincs jutalom az erőfeszítésekért. Ezt a karrierem elején még nem bántam, de nem a top 10-en kívüli pozíciókért vagyok itt. Győzni akarok” – mondta a négyszeres világbajnok.

Az utóbbi időkben még olyan pletyka is felmerült, hogy Lawrence Stroll Fernando Alonsót szeretné leigazolni Vettel visszavonulása esetén, azonban ezt érdemes fenntartásokkal kezelni, lévén az Alpine jóval erősebb idén az Astonnál.