hero image
dppi

Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/09/24 06:49
Sebastian Vettel nemcsak a Ferrarival ápol nagyon jó viszonyt, hanem a Red Bullal, akiknek még többet köszönhet.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Sőt, gyakorlatilag mindent, bár anno a BMW adta meg a lehetőséget számára az F1-es bemutatkozáshoz. A bajorok viszont már jó ideje nincsenek a Forma-1-ben, minden szinten kiszálltak.

A Red Bull hamar lecsapott Vettelre, és a Toro Rossón keresztül versenyzőülést kínáltak számára. Aranyat ért az ifjú tehetség, és a legendás esős Olasz Nagydíjon begyűjtötte az alakulat első győzelmét.

Akkor már tudni lehetett, hogy a Red Bull lesz a következő csapata, de arra senki nem számított, hogy négy egymást követő alkalommal nyer címet. Adrian Newey autói verhetetlenek voltak, és a szerencse is melléjük állt.

Fernando Alonso 2010-ben és 2012-ben is nyerhetett volna a Ferrarival, de nem járt sikerrel. A spanyol világbajnok jelenleg is tagja a mezőnynek, és a 40-es éveiben is az egyik legjobb, míg Vettel visszavonult.

Seb most a Japán Nagydíjon tűnt fel, ahol a Ferrari mellett a Red Bullt is meglátogatta. Laza viseletben volt, jót beszélgetett Christian Hornerrel és a többiekkel, akiket már ismer a múltból, mint a családját.